Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Twitter ska blockera användare som vid upprepade tillfällen lägger ut ”vilseledande påståenden”. Foto: Manish Swarup/AP/TT

Twitter inför system för att blockera ”vilseledande” inlägg

Twitter ska börja varningsmärka inlägg som företaget menar vilseleder eller ljuger om coronapandemin. Som exempel tar sociala medie-företaget inlägg som påstår att vaccin används för att skada eller kontrollera människor.

Nyheter · Publicerad 14:40, 2 mar 2021

Förutom varningsflaggorna införs ett system för att stänga av personer som upprepade gånger lägger ut vilseledande påståenden på plattformen.

Första överträdelsen resulterar enbart i en uppmaning från Twitter att ta bort inlägget. Överträdelse två och tre resulterar i tolv timmars avstängning, medan nummer fyra ger sju dagars avstängning. En femte leder till att användaren blockeras permanent.

”Vi tror att sanktionssystemet kommer att bidra till att utbilda allmänheten om våra regler och minska spridningen av potentiellt farlig och vilseledande information”, skriver företaget.

Sedan slutet av 2020 har Twitter tagit bort drygt 8 000 inlägg med sådant som anses vara felaktiga påståenden om pandemin. Även Youtube och Facebook har vidtagit åtgärder för att stävja spridningen av sådant som anses vara konspirationsteorier kring pandemin.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00