Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

Två personer döda efter nya skottlossningar i helgen

Två män i 20-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i Örebro på söndagskvällen. Ännu finns ingen misstänkt gripen för brottet.

I Uppsala hittades en man skottskadad på söndagskvällen.

Nyheter · Publicerad 18:00, 31 maj 2022

Polisen larmades om skottlossning i stadsdelen Varberga i Örebro på söndagskvällen och fann två skadade på en skolgård. Senare under natten meddelade polisen att båda hade avlidit och att en förundersökning om mord har inletts.

Ingen misstänkt var gripen på måndagsmorgonen.

För en dryg vecka sedan hittades en man död efter en skottlossning i samma stadsdel. Polisen utreder nu eventuella kopplingar till söndagens dödsskjutning, men polisens presstalesperson Gabriel Henning menar att det är för tidigt att säga.

Tre förskolor hölls stängda under måndagen, då polisens avspärrningstejp löper runt området, vilket gör att kommunen inte har tillträde till lokalerna. Barnen erbjuds tillfällig plats på en annan förskola i området, men inte alla får plats.

”Vi har många barn i våra förskolor och kan därför inte erbjuda tillfällig plats för alla barn på de avspärrade förskolorna, utan endast till de barn vars vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet”, skriver Katarina Arkehag, chef på förvaltningen för förskola-skola i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunen hoppas få tillträde till lokalerna igen på tisdagen.

I Uppsala hittades en man i 20-årsåldern skottskadad på söndagskvällen efter att polisen fått in larm om flera höga smällar i bostadsområdet Sävja. Skadeläget beskrivs som ej livshotande och polisen har kunnat samtala med mannen under natten till måndag.

Flera platser är avspärrade för teknisk undersökning i bostadsområdet, och händelsen utreds som försök till mord.

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00