Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Två lyckade räddningsförsök på kort tid för Love and Hope

Inom loppet av en vecka har Love and Hope kunnat genomföra två lyckade operationer där människor räddats från svåra förhållanden till en ljusare framtid.

– Vi känner en sådan tacksamhet och glädje, säger Jonatan Alfvén från organisationen.

Nyheter · Publicerad 15:00, 14 mar 2023

Det är en glädjefylld Jonatan Alfven från Love and Hope, som arbetar mot barnsexhandel, som berättar att organisationen på kort tid lyckats med två räddningsinsatser.

– Det är inte alltid det går bra, men den senaste veckan har varit helt fantastisk, säger han.

Vid den ena räddningsinsatsen hjälpte Love and Hope en 20-årig nepalesisk kvinna. Hon hade, enligt organisationen, lurats till Förenade arabemiraten genom löften om jobb och fritt visum, men blev i stället våldtagen och tvingades leva under väldigt svåra förhållanden.

Via en samarbetspartner, polis och nepalesiska ambassaden pågick ett intensivt arbete för att få ut kvinnan från landet och tillbaka hem till Nepal, enligt Alfvén.

Till slut uppges den man som lurat kvinnan till landet ha gett upp och lämnat henne på en flygplats. Därifrån kunde hon, enligt Alfvén, sedan återvända till Nepal och återförenas med sin familj.

Fallet berörde Love and Hope lite extra, då kvinnan tidigare fått hjälp från organisationen sedan hon var i 8-årsåldern.

– Vi känner en sådan tacksamhet och en sådan glädje. Det är så fantastiskt att få hjälpa från det mörkaste mörker till en ljusare framtid, säger Jonatan Alfvén.

Kvinnan ska nu erbjudas rehabilitering och all den hjälp hon behöver. Samtidigt pågår en rättslig process mot mannen som lurade kvinnan från Nepal.

I det andra fallet uppges en indisk flicka, som man tror är omkring fem år gammal och vars mamma är prostituerad, ha räddats. Via ett upprop samlade Love and Hope in över 90 000 kronor och kunde bara dagar senare meddela att flickan tagits från det bordellområde, där hon levt hela sitt liv, till ett flickhem.

– Flickan var så glad när hon fick komma till ett tryggt och fint barnhem.

Nu pågår även ett arbete för att försöka hjälpa flickans mamma, som är kvar i bordellområdet.

– Det svåra är att det finns krafter i det området som inte vill att hon ska lämna. Men vi kommer göra vårt yttersta för att hon också ska få lämna.

Love and Hope har som mål att genomföra en räddningsinsats per månad under 2023. Det är dock inte alla insatser som lyckas. Dessutom har Love and Hope inte resurser att hjälpa alla som vädjar om hjälp.

– Det är det absolut svåraste i det här arbetet – att välja vilka man ska försöka hjälpa. Det gör så fruktansvärt ont att vi inte kan hjälpa alla, säger Jonatan Alfvén.

Det gör så fruktansvärt ont att vi inte kan hjälpa alla.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10