Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Tv-stjärna från Vänner: Jag har en nära relation med Gud

Matthew Perry är berömd som skådespelare i tv-succén Vänner. I en nyskriven bok berättar han om sitt nya liv som nykter samt om sin tro på Gud.

– Jag tror, uppger Perry.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 dec 2022

Skådespelaren Matthew Perry är inte minst känd för sin roll som Chandler Bing i den populära tv-serien Vänner. Nyligen sade Perry i ett tv-program att han har en ”mycket nära relation” med Gud.

Bakom glansen som stjärnskådespelare har Matthew Perry i många år burit på ett mörker i form av alkoholmissbruk samt receptbelagda läkemedel. Som 14-åring upplevde han en euforisk känsla efter att ha klunkat i sig sitt livs första vinflaska.

Redan vid 18 års ålder hade han vant sig vid att dricka alkohol varje dag, men intalade sig att stjärnstatusen i Hollywood skulle hjälpa till att bota hans missbruk.

Men i stället blev det tvärtom – kändisskapet växte samtidigt som beroendeproblematiken förvärrades. Alkoholismen var en bakomliggande orsak till att Perry drabbades av kronisk bukspottkörtelinflammation. Vid ett tillfälle lades han in på sjukhus på grund av ett akut sjukdomstillstånd i tjocktarmen.

– Läkare gav mig två procents chans att överleva den natten. Men på något sätt klarade jag mig, sade Matthew Perry nyligen i ett tv-program, enligt Christian Post.

I programmet samtalade Perry med profilerade ateisten Bill Maher.

– Gud måste vara ett fan av Matthew Perry, skämtade Maher.

– Jag tror att det finns en högre makt. Jag har en väldigt nära relation med honom [Gud; red anm] som har hjälpt mig mycket, svarade Perry.

I sin färska memoarbok  Friends, lovers, and the big terrible thing skriver 53-årige Perry om friheten i att vara nykter, men även om sin gudstro.

”Gud har visat mig en bit av vad livet kan vara. Han räddade mig. Han har förvandlat mig till en sökare, inte bara efter nykterhet och sanning, utan också efter honom”, förklarar den berömda skådespelaren i sin nya bok.

Jag tror att det finns en högre makt.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Predikant firade 98-årsdag med fallskärmshopp

USA. Amerikanske predikanten Roy Jernigan valde att fira sin 98-årsdag med att hoppa fallskärm.... söndag 5/2 14:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00