Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Tv-kanal söker svensk röst till huvudroll i Superbook

Superbook är en serie datoranimerade bibeläventyr för barnfamiljer, som producerats av amerikanska CBN. Sedan i höstas har Kanal 10 sänt den första säsongen av serien på svenska. Nu söker tv-kanalen rösten till en av huvudrollsinnehavarna inför inspelningen av säsong två.

Nyheter · Publicerad 13:02, 30 aug 2019

Superbook handlar om en pojke och en flicka i tioårsåldern som heter Chris och Joy. Tillsammans med sin robot Gizmo reser de tillbaka i tiden och upplever Bibelns berättelser i verkligheten. De får bland annat se Mose ta emot budorden, Daniel i lejongropen, David och Goliat och de får se Jesus göra under.

– När olika problem dyker upp i deras vardag öppnas en portal och de sugs in till Bibelns tid, där de kan interagera med olika personer. När de kommer tillbaka hem kan de använda det de lärt sig för att lösa problemet som uppstod, förklarar Camilla Larsson, producent och regissör för den svenska versionen av serien.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...