Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

Tusentals väntas till svensk manifestation mot vaccinpass

Även i Sverige engagerar sig många emot att vaccinbevis ska vara ett krav. En stor manifestation planeras i januari på Norrmalmstorg i Stockholm, och under tisdagen genomfördes en mejlkampanj till riksdagsledamöter, där man kräver att politikerna lyssnar till kritiken.

Nyheter · Publicerad 12:00, 16 dec 2021

På sajten ”nejtillvaccinpass.nu” uppger man att demonstrationen ska äga rum den 22 januari på Norrmalmstorg i Stockholm. Arrangemanget beskrivs som ”den största frihetsmanifestationen i svensk historia”, och här kan man också klicka i om man kommer att delta, något som drygt 10 000 personer i skrivande stund har uppgett att de ska göra.

Samma dag planeras även ett fackeltåg i Göteborg för att markera mot vaccinpassen, och liknande protester har tidigare under hösten genomförts på olika platser i landet.

På tisdagen uppgav dessutom flera riksdagsledamöter på sociala medier att man fått stora mängder av mejl från personer som är kritiska till vaccinpass.

”Just nu i kväll mejlbombas riksdagen av personer som är emot vaccinpass. Det mest omfattande jag upplevt sedan debatten om FRA-lagen. Jag förstår dem som skriver och kommer försöka svara alla under veckan. De förtjänar att få veta att det finns riksdagsledamöter som håller med”, skriver Jan Ericson (M) på Twitter.

Ericson har tydligt deklarerat att han går emot den moderata partilinjen om vaccinpass och har bland annat skrivit att partierna ”borde sluta med utpressning för att få fler att vaccinera sig”.

Också Vänsterpartiets riksdagsledamot Karin Rågsjö skriver på Twitter under tisdagen att det har vällt in mejl om vaccinpassen, men i motsats till Ericson är hon kritisk till mejlkampanjen och menar att det är orimligt att få cirka femtio mejl var tionde minut.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Rekommenderat Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00