Nyheter

Tusentals unga uppges blivit frälsta vid sommarläger i USA

Många unga längtar efter hopp och sanning, uppger kristna lägerarrangörer i USA. Bilden är från ett KFUM-läger i Kanada.
Många unga längtar efter hopp och sanning, uppger kristna lägerarrangörer i USA. Bilden är från ett KFUM-läger i Kanada.

Rapporter om hur tusentals unga blivit frälsta och bestämt sig för att följa Jesus kommer nu från sommarläger i USA. – Vi kallar dem för väckelsegenerationen, säger Shane Pruitt från organisationen NAMB som arrangerar sommarläger i USA.

Publicerad Uppdaterad

Det är definitivt ett andligt uppvaknande

Shane Pruitt

Världen idag rapporterade nyligen om ett jättedop i Kalifornien där omkring 4 500 ungdomar döptes. Nu kommer nya rapporter om fler andliga skeenden i USA. Den här gången från kristna sommarläger, där det från flera platser rapporteras om stora skaror av unga som blivit frälsta och som sagt ja till Jesus.

– Kulturen kallar dem för generation Z, men vi kallar dem för väckelsegenerationen, säger Shane Pruitt från North American Mission Board (NAMB) till CBN News.

Generation Z omfattar de som är födda mellan 1997 och 2012, och som i dag alltså är mellan 11 och 26 år.

– Jag har sett fler unga som bekänt tro till Jesus de tre senaste åren än vad jag sett under mina 20 föregående år inom evangelisation, säger Pruitt.

I en tweet i början av juli beskrev han hur ett läger ledde till 790 beslut för Jesus, varav 366 personer uppges ha blivit frälsta.

Även från andra håll rapporteras liknande händelser, bland annat från Crossroads sommarläger.

– Vi har haft över 1 100 som har blivit frälsta hittills den här sommaren. Det är ett mirakel, säger Clayton King, pastor och grundare av Crossroads, till CBN News.

Pruitt och King, som båda har evangeliserat i USA i många år, menar att Gud just nu rör sig kraftfullt bland unga på många håll i USA.

– Det är definitivt ett andligt uppvaknande, säger Pruitt.

Samtidigt som studier visar att covid-pandemin är direkt sammankopplad med en ökning av depression och ångest hos både unga och vuxna i USA, har det också lett till ett ökat andligt skeende.

– Pandemin skapade inte nya problem för generation Z, men jag tror att den gav bränsle till de problem som redan fanns där. De unga söker efter hopp och letar efter svar, säger Shane Pruitt till CBN News.

– Vi får kasta oss in där med evangeliet och säga: ”Hoppet som du söker, sanningen som du söker, har faktiskt ett namn, och hans namn är Jesus.”

Enligt Clayton King saknar en majoritet av de som kommer till sommarens läger kyrklig bakgrund, vilket tidigare varit det vanligaste. Han konstaterar också att de unga är trötta på ”hur mörk och vilseledande och ondskefull som vår kultur håller på att bli”.

– Medan Satan uppenbart är ute efter våra barn genom att obevekligt förråda och distrahera, så kallar Gud den här generationen av unga män och kvinnor till frälsning, mod och kapitulation, menar King.

Powered by Labrador CMS