Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Miljontals kristna kommer den närmaste tiden att fokusera sina böner på den muslimska världen. Foto: Arnulfo Franco/AP/TT

Tusentals kristna ber för muslimer under ramadan

Den muslimska fastehögtiden ramadan inleds på kvällen den 23 april. Parallellt med ramadan kommer över en miljon kristna världen över att be för muslimer som söker sanningen.

Nyheter · Publicerad 11:02, 17 apr 2020

1992 startade ett internationellt projekt som innebär 30 dagars bön för den muslimska världen i samband med muslimernas fastehögtid ramadan.

Missionsrörelsen OM Sverige berättar att ett av målen med bönerörelsen är att hjälpa den globala församlingen att växa i sin kärlek till och förståelse för den muslimska världen. 2020 kommer mer än en miljon kristna runt om i världen att be att muslimer ska få möta Jesus under ramadan.

”I Sverige står 13 organisationer och samfund bakom satsningen, och fler är välkomna att vara med. Vi vill sprida detta och ge fler möjligheten att delta i bönerörelsen. Vi är övertygade om att bönen gör stor skillnad”, skriver OM Sverige i ett mejl.

Den som önskar har möjlighet att beställa ”böneguiden”, som kan beskrivas som en dagbok för den som vill be men önskar vägledning i bönen. Man kan också skriva upp sig på en e-postlista och ta del av dagliga böneuppdateringar under månaden.

OM Sverige är distributörer av den svenska versionen av den böneguide som är översatt till närmare 30 språk och finns i 40 länder.

”Ett av målen med de här 30 dagarna är att hjälpa den globala församlingen att växa i sin förståelse för den muslimska världen. Det är lätt att anta att samtliga muslimer i världen är som dem vi känner till där vi bor, eller som dem vi läser om och ser på nyheterna. Men detta är såklart inte sant”, påpekar OM.

”Inom islam finns det många olika tankar om vad det innebär att vara muslim. Olika tankar har influerat muslimska kulturer genom historien, och de har spridits och utvecklats genom åren. Det här årets böneguide utforskar några av dessa tankar”, skriver böneguidens redaktörer, som hoppas att perioden också innebär att kristna lär sig mer om den mångfald som finns bland muslimer för att bättre bemöta olika människor.

OM:s önskan är att böneguiden kan skapa en inspiration att fortsätta be för världens muslimer.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00