Att vörda Herren är början till vishet, att känna den Helige är förstånd.
Ordspråksboken 9:10

Världen idag

Tusentals demonstrerade för kärnfamiljen i Paris

Tiotusentals demonstranter tågade längs Paris gator i protest mot en lag som ger gratis fertilitetsbehandling till ensamstående och lesbiska kvinnor. Lagen berövar barnen rätten till en pappa, menar demonstranterna.

Nyheter · Publicerad 17:00, 8 okt 2019

Arrangörerna, som utgörs av ett 20-tal organisationer, uppger att 600 000 personer deltog i söndagens protester. Samtidigt uppger ett oberoende institut att antalet var omkring 75 000, rapporterar tv-kanalen BFMTV.

Protesterna riktar sig mot den nya fertilitetslag som antogs i nationalförsamlingen i september, och som ska granskas av senaten i mitten av oktober, rapporterar franska medier.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Carola får en egen tv-serie

Julfirande. På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från... torsdag 17/10 15:45

Högtiderna ger chans att utforska vårt ursprung

Israelkommentar Analys. De flesta av oss är ganska ovetande om högtiderna som pågår i Israel i dagarna. Man kan prata med allt­ifrån pastorer och teologistuderande till... onsdag 16/10 00:00