Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Tusentals deltog i historisk March for Life i Washington

Tusentals personer fanns på plats i Washington för en historisk upplaga av March for Life – den första att genomföras efter upphävandet av Roe mot Wade.

– Ära till Gud, sade Mississippis justitiekansler.

Nyheter · Publicerad 10:00, 24 jan 2023

Manifestationen ”March for life” genomförs årligen i januari den amerikanska huvudstaden och har gjort så ända sedan 1974 då lagen Roe mot Wade lagstadgade aborträtten i USA.

Men årets marsch, som hölls i fredags, var historisk då det var den första sedan upphävandet av den nationella abortgarantin Roe mot Wade förra året.

– Prolife-rörelsen har precis vunnit en stor seger i fallet Roe mot Wade, men vårt arbete med att bygga en livets kultur är långt ifrån färdigt, sade Jeanne Mancini, chef för March for Lifes utbildnings- och försvarsfond, till CNN precis innan marschen skulle äga rum.

Till BBC uttryckte även Kristan Hawkins, ordförande för Students for Life of America, glädje.

– Det finns en känsla av att upphörandet av Roe kastar oss in i en abortfri framtid, sade han till tv-kanalen.

Tusentals personer från hela USA ska ha deltagit i den drygt tre kilometer långa marschen vid National Mall i Washington. Deltagare som CNN talade med under marschen uttryckte upprymdhet, men också att mer arbete återstår för att stoppa aborter.

– Vad vi är här för att säga är: Vi är inte färdiga. Vi har mer jobb att göra i den här frågan, sade den katolska läraren William Herb till CNN.

Washington Post rapporterar att även Mississippis justitiekansler Lynn Fitch, som hjälpte till i arbetet som ledde till att Roe-beslutet upphävdes, fanns på plats.

– Ära till Gud, sade hon inför deltagarna.

Niklas Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00