Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Tusentals deltog i historisk March for Life i Washington

Tusentals personer fanns på plats i Washington för en historisk upplaga av March for Life – den första att genomföras efter upphävandet av Roe mot Wade.

– Ära till Gud, sade Mississippis justitiekansler.

Nyheter · Publicerad 10:00, 24 jan 2023

Manifestationen ”March for life” genomförs årligen i januari den amerikanska huvudstaden och har gjort så ända sedan 1974 då lagen Roe mot Wade lagstadgade aborträtten i USA.

Men årets marsch, som hölls i fredags, var historisk då det var den första sedan upphävandet av den nationella abortgarantin Roe mot Wade förra året.

– Prolife-rörelsen har precis vunnit en stor seger i fallet Roe mot Wade, men vårt arbete med att bygga en livets kultur är långt ifrån färdigt, sade Jeanne Mancini, chef för March for Lifes utbildnings- och försvarsfond, till CNN precis innan marschen skulle äga rum.

Till BBC uttryckte även Kristan Hawkins, ordförande för Students for Life of America, glädje.

– Det finns en känsla av att upphörandet av Roe kastar oss in i en abortfri framtid, sade han till tv-kanalen.

Tusentals personer från hela USA ska ha deltagit i den drygt tre kilometer långa marschen vid National Mall i Washington. Deltagare som CNN talade med under marschen uttryckte upprymdhet, men också att mer arbete återstår för att stoppa aborter.

– Vad vi är här för att säga är: Vi är inte färdiga. Vi har mer jobb att göra i den här frågan, sade den katolska läraren William Herb till CNN.

Washington Post rapporterar att även Mississippis justitiekansler Lynn Fitch, som hjälpte till i arbetet som ledde till att Roe-beslutet upphävdes, fanns på plats.

– Ära till Gud, sade hon inför deltagarna.

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

TBN Nordic ändrar strategi – lägger fokus på playtjänst

Media. Den kristna ideella föreningen TBN Nordic gör förändringar i sin strategi och flyttar fokus från... lördag 28/1 13:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10