Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Donald Trump menar att USA har blivit ett land på tillbakagång. Foto: Andrew Harnik/AP/TT

Trump: Jag vill bli president igen

USA:s före detta president Donald Trump säger att han ställer upp i nästa presidentval.

– För att göra USA stort och strålande igen tillkännager jag i kväll min kandidatur till presidentposten, sade Trump till jublande anhängare i Florida.

Nyheter · Publicerad 19:00, 16 nov 2022

Amerikanska medier rapporterade strax före Trumps tal vid egendomen Mar-a-Lago i Florida att USA:s valmyndighet hade mottagit dokument där Trump anmäls som kandidat till nästa presidentval.

– När jag lämnade presidentposten var USA redo för en guldålder. Vårt land stod på toppen vad gäller makt, välstånd och prestige, inledde Donald Trump sitt tal.

Innan beskedet om att han ställer upp i nästa val kom beskrev han ett USA på ruinens brant.

– Vi var ett starkt och blomstrande land. Nu är vi ett land på tillbakagång, sade Trump och nämnde bland annat inflation och stigande bränslepriser.

Trump sade också att kriget i Ukraina aldrig hade brutit ut om han hade fått fortsätta vara president, och han påstod att även många i Demokraterna tycker så. Vidare pratade han om invandringen i USA som en invasion och passade även på att ge kängor till Joe Biden.

– Nu har vi en president som somnar under stora internationella möten. Han leder oss till randen av ett kärnvapenkrig.

Trump ställer upp trots kritik och motstånd – även inom det egna partiet Republikanerna.

Mellanårsvalet blev i flera fall ett bakslag för de kandidater som Trump stöttat. Från scenen i Mar-a-Lago låter det dock som om mellanårsvalet var en framgångssaga för Trump och hans allierade.

– Från och med nu till och med valdagen 2024 kommer jag att kämpa som ingen annan har kämpat förut. Vi kommer att besegra radikalvänstern som vill förstöra vårt land inifrån.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00