Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Trump: Jag hade kunnat lösa kriget på 24 timmar

Republikanerna i USA har hittills en kandidat till presidentvalet 2024: Donald Trump. Den före detta presidenten inledde sin kampanj i delstaten New Hampshire.

I talet hävdade han bland annat att han skulle kunna lösa Ryssland/Ukraina-konflikten på 24 timmar.

Nyheter · Publicerad 17:00, 31 jan 2023

Trump talade på Republikanernas årliga och officiella delstatsmöte i Salem i New Hampshire på lördagseftermiddagen. I det långa talet pratade han bland annat om att han vill se ett förändrat valsystem där det endast är pappersröster i kombination med id-handling som gäller.

Han nämnde även kriget i Ukraina och vidhöll att det aldrig hade startats om han hade varit president.

– När jag [blev president] sade alla: ”Den mannen kommer ... orsaka krig sin första vecka på kontoret” för att de tror att det är min personlighet. Det är i själva verket tvärtom – min personlighet har hållit oss borta från krig.

Donald Trump antydde att han hade kunnat få till något slags fredsavtal i konflikten.

– Även nu skulle jag kunna lösa det på 24 timmar, hävdade han.

Han sade vidare att det finns en risk att Kina angriper Taiwan när USA visat hur ”inkompetenta” de är gällande att stoppa kriget i Ukraina.

I och med talet i New Hamp­shire inledde Trump en valkampanj som sträcker sig till november 2024 – om Trump inte ger upp eller stoppas dessförinnan.

Efter valtalet i Salem åkte han vidare till staden Columbia i South Carolina.

Flera ledande personer inom Republikanerna väntas ställa upp i valrörelsen för att utmana sittande presidenten Joe Biden i nästa val. Bland dem finns, enligt amerikanska nyhetsbyrån AP, tidigare vicepresidenten Mike Pence, Floridaguvernören Ron DeSantis och Nikki Haley som tidigare bland annat var guvernör i South Carolina.

Trump var först ut med att offentliggöra sin kandidatur.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Allt fler produkter kan framkalla allergier

Hälsa. År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år... måndag 27/3 05:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10