Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Det är oklart ifall den bibel som Donald Trump höll upp utanför S:t Johns kyrka är en bibel med koppling till väckelsen i Skottland på 50-talet. Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Trump höll upp Bibeln vid vandaliserad kyrka

Bland sina supportrar hyllas president Donald Trump för att han lät sig fotograferas vid en kyrka hållandes en bibel. Men för att bereda väg för Trump satte polis in tårgas mot demonstranter, något som får många amerikaner att rasa mot presidenten.

Nyheter · Publicerad 14:27, 2 jun 2020

USA skakas av protester och våldsamma upplopp efter att mörkhyade George Floyd dödades av en vit polisman. President Donald Trump har i flera uttalanden gjort klart att protester som urartar ska stävjas.

Under måndagen besökte Trump episkopalkyrkan S:t John strax intill Vita huset för att fotograferas hållande en bibel. S:t Johns kyrka skadades under söndagens kravaller i Washington, den klottrades med graffiti och eldhärjades.

För att säkra presidentens promenad till kyrkan tog polisen krafttag mot demonstranter utanför Vita huset.

Mariann Buddle, episkopal biskop i Washington, beskriver sig själv som rasande på Trump.

”Låt mig vara tydlig, presidenten använde precis en bibel, den heligaste texten i den judisk-kristna traditionen, och en av kyrkorna i mitt stift, utan tillstånd, som bakgrund för ett budskap som står i motsats till Jesu läror,” sade hon till CNN.

Trump gjorde inget specifikt uttalande vid fotograferingen, därför är det oklart vad exakt Budds syftar på. Men presidenten har öppnat för att sätta in militären för att få ett slut på kravallerna som drabbar oskyldiga.

Många hyllar samtidigt Trump för att han lyfter fram Bibeln, och på nätet sprids på nytt berättelsen om Donald Trumps släktrötter i en väckelse som berörde den skotska övärlden.

I mitten av 1950-talet var två av Donald Trumps gammelfastrar genom sina ihärdiga böner centrala i väckelsen som sköljde över Isle of Lewis på Yttre Hebriderna i Skottland.

Väckelsen kom att påverka presidentens mor som senare flyttade till USA och gifte sig med Donald Trumps far.

Det finns uppgifter om att en bibel med koppling till väckelsen nu finns på Trumps kontor i Vita huset, men det är oklart om detta stämmer.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00