Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Trudeau utökar hbtq-begrepp – med fler bokstäver

Kanadas regering, med premiärminister Justin Trudeau i spetsen, utvidgar begreppet hbtq. För en tid sedan presenterades nämligen landets första handlingsplan för 2slgbtqi+. Projektet, som på olika sätt ska främja hbtq-personer, väntas kosta 100 miljoner dollar.

Nyheter · Publicerad 08:00, 11 nov 2022

Regeringen i Kanada kommer nu att uppmuntra användning av begreppet 2slgbtqi+. Engelska benämningen lgbt [lesbian, gay, bisexual, transgender] står för homo-, bi- och transsexualitet. Det nytillkomna 2s står för ”upplevelse av att vara tvåkönad”, q står för ”queer”, i står för ”intersexuell” medan plustecknet symboliserar andra upplevda sexuella identiteter som inte ryms i bokstäverna.

Den kanadensiska åtgärden syftar, enligt regeringen, till att främja människors frihet.

– Detta är en plan som kommer att vägleda regeringens pågående arbete mot diskriminering, för att främja rättigheter och att bygga en framtid där alla i Kanada verkligen är fria. Vår regering kommer aldrig att sluta kämpa för att skydda och stödja dina rättigheter och friheter, sade premiärminister Justin Trudeau på en presskonferens.

Kanadas regering har, med den närmaste femårsperioden i åtanke, öronmärkt 100 miljoner dollar till detta projekt. 75 miljoner dollar ska gå direkt till organisationer som tjänar ”2slgbtqi+-personers” intressen, uppger kanadensiska medier.

Alla applåderar dock inte regeringens satsning på 2slgbtqi+.

”Vad sägs om att sluta försöka tvinga fram ideologier och fokusera på det viktiga”, skriver en person i en kommentar på Facebook med adress Justin Trudeau.

När Justin Trudeau talar om 2slgbtqi+ framhåller han människors fri och rättigheter. I samband med den så kallade lastbilsprotesten i vintras kritiserades premiärministern hårt för att inskränka människors fri och rättigheter. Världen idag rapporterade vid flera tillfällen om att kanadensiska lastbilschaufförer blockerade huvudstaden Ottawas gator i protest mot Trudeaus hårda pandemirestriktioner och krav på vaccinpass.

Människor som deltog i demonstrationer mot regeringens inskränkande pandemilagar greps och kristna ledare arresterades på grund av att man predikat evangeliet inför församlade människor.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00