Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Efter att det stått klart att landslagströjan skulle ha en Pridesymbol hoppade fotbollsspelaren Jaelene Hinkle av från Skandinavienresan. Foto: TT respektive Youtube. (Bilden är ett montage)

Tröjan fick Pridesymbol – fotbollsspelare hoppade av

I torsdags mötte det svenska damlandslaget i fotboll USA i Göteborg. Men en amerikansk spelare fattades. Anledningen tros vara att det amerikanska laget har Priderörelsens regnbågssymbol på sina landslagströjor.

Nyheter · Publicerad 09:01, 9 jun 2017

Jaelene Hinkle är namnet på en 24-årig amerikansk kristen fotbollsspelare som är försvarare i North Carolina Courag. Som en del i det amerikanska landslaget var hon uttagen att spela i landskampen mot Sverige på Gamla Ullevi i Göteborg i torsdags och mot Norge på söndagen. Men i tisdags meddelade det amerikanska fotbollsförbundet att Jaelene Hinkle hoppar av ”av personliga skäl”.

Detta skedde mindre än två veckor efter att förbundet hade meddelat att de amerikanska spelarna skulle spela med landslags­tröjor där siffran var mönstrad som en regnbågsflagga – detta för att fira hbtq-rörelsens Pridemånad juni. Fotbollsmatchen ägde rum samtidigt som Göteborgs Pridefestival.

Nu höjs spekulationer om att Jaelene Hinkles avhopp beror på Pridesymbolen som hon skulle vara tvungen att bära på tröjan. Hinkle är tydlig med sin kristna tro och har tidigare gjort uttalanden som tyder på att hon har en konservativ, biblisk äktenskapssyn.

Samma dag som den amerikanska högsta domstolen, i juni 2015, öppnade upp för samkönade äktenskap, skrev Hinkle på Instagram:

”Regnbågen var ett förbund som gjordes mellan Gud och hans skapelse om att världen aldrig mer skulle bli översvämmad som den blev när han förstörde världen under Noas tid. Den är en konstant påminnelse om att oavsett hur korrupt den här världen blir, så kommer han aldrig lämna oss eller överge oss. Tack Herre för din underbara nåd, även under tider av prövningar och förvirring.”

Överst på sin Twittersida skriver 24-åringen: ”Om du lever för människors acceptans kommer du att dö av deras förkastelse.”

I sin profil på sidan anger hon även bibelordet Kolosserbrevet 3:23 där det står: ”Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor.

Varken Hinkle själv eller det amerikanska fotbollsförbundet har, såvitt Världen idag kan se, kommenterat spekulationerna om anledningen till avhoppet.

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00

Senaste nytt

    Finns lösningen på dagens politiska kaos på Sinai berg?

    Israelkommentar Dagens samhällskris och ökade polarisering har gett det mosaiska förbundet på berget Sinai ny...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier