Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Efter att det stått klart att landslagströjan skulle ha en Pridesymbol hoppade fotbollsspelaren Jaelene Hinkle av från Skandinavienresan. Foto: TT respektive Youtube. (Bilden är ett montage)

Tröjan fick Pridesymbol – fotbollsspelare hoppade av

I torsdags mötte det svenska damlandslaget i fotboll USA i Göteborg. Men en amerikansk spelare fattades. Anledningen tros vara att det amerikanska laget har Priderörelsens regnbågssymbol på sina landslagströjor.

Nyheter · Publicerad 09:01, 9 jun 2017

Jaelene Hinkle är namnet på en 24-årig amerikansk kristen fotbollsspelare som är försvarare i North Carolina Courag. Som en del i det amerikanska landslaget var hon uttagen att spela i landskampen mot Sverige på Gamla Ullevi i Göteborg i torsdags och mot Norge på söndagen. Men i tisdags meddelade det amerikanska fotbollsförbundet att Jaelene Hinkle hoppar av ”av personliga skäl”.

Detta skedde mindre än två veckor efter att förbundet hade meddelat att de amerikanska spelarna skulle spela med landslags­tröjor där siffran var mönstrad som en regnbågsflagga – detta för att fira hbtq-rörelsens Pridemånad juni. Fotbollsmatchen ägde rum samtidigt som Göteborgs Pridefestival.

Nu höjs spekulationer om att Jaelene Hinkles avhopp beror på Pridesymbolen som hon skulle vara tvungen att bära på tröjan. Hinkle är tydlig med sin kristna tro och har tidigare gjort uttalanden som tyder på att hon har en konservativ, biblisk äktenskapssyn.

Samma dag som den amerikanska högsta domstolen, i juni 2015, öppnade upp för samkönade äktenskap, skrev Hinkle på Instagram:

”Regnbågen var ett förbund som gjordes mellan Gud och hans skapelse om att världen aldrig mer skulle bli översvämmad som den blev när han förstörde världen under Noas tid. Den är en konstant påminnelse om att oavsett hur korrupt den här världen blir, så kommer han aldrig lämna oss eller överge oss. Tack Herre för din underbara nåd, även under tider av prövningar och förvirring.”

Överst på sin Twittersida skriver 24-åringen: ”Om du lever för människors acceptans kommer du att dö av deras förkastelse.”

I sin profil på sidan anger hon även bibelordet Kolosserbrevet 3:23 där det står: ”Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor.

Varken Hinkle själv eller det amerikanska fotbollsförbundet har, såvitt Världen idag kan se, kommenterat spekulationerna om anledningen till avhoppet.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och... lördag 30/5 00:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

FN-kommitté stoppade utvisning av dödshotad konvertit

Asyl. FN:s kommitté för mänskliga rättigheter har stoppat utvisningen av den kristne konvertiten Mostafa,... fredag 29/5 20:00

Ivo fick in 3 000 anmälningar – ser allvarliga brister

Corona. Sedan mitten av mars har Ivo fått in omkring 3 000 tecken på risk inom vård och omsorg. Myndigheten... fredag 29/5 16:38

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och...

Hur kan jag sluta vara ”den duktiga flickan”?

Familjefrågan. Jag har alltid varit extremt högpresterande och har väldigt höga krav på mig. Jag skulle nog säga...

Socialistiska och liberala förbudskrav tog över svensk skola

Kampen om den svenska skolan (del 4/4). Efter 1990-talets friskolereform återfick Socialdemokraterna makten och inledde en rad samordnade...