Nyårskonferens

Tre unga: Därför väljer vi att predika

Inspelning av TV Vision Sverige:s nyårskonferens.
Pierre Castañeda Segerström har fått vänja sig vid tv-kameror.

På TV Vision Sveriges digitala nyårskonferens är det i år endast personer mellan 15 och 25 år som predikar. Världen idag pratade med tre av dem för att höra vad som driver dem till att predika. 

Pierre Castañeda Segerström.

Pierre Castañeda Segerström, 25 år, Stockholm

– Det korta svaret är att jag har fått grunda mitt liv på Guds ord, som har förvandlat mitt liv. Jag vill ge vidare av det genom att sätta ord på vad det har gjort i mitt liv, och vad Bibeln säger.

Vad predikade du om?

– Jag predikade om vad jag upplever att livet med Gud faktiskt handlar om, och vad kallelse är – att vi är kallade till Jesus. Våra liv innefattar sedan massor av andra delar och aspekter, men det är Jesus vi fundamentalt lever för.

Malin Stjärnberg.
Malin Stjärnberg.

Malin Stjärnberg, 20 år, Huddinge

– Jag känner att predikningar är något som har hjälpt mig mycket. Jag har tittat på saker som har inspirerat mig och hjälpt mig i tron. Några av de största anledningarna till att jag vill predika är att det kan bygga upp, vara givande och hjälpa andra på samma sätt som det har hjälpt mig.

Vad predikade du om?

– Jag predikade om att hålla fast vid Gud i livets alla skiften, särskilt när det är som tuffast. Nu när jag har börjat hålla fast vid Gud i allt så låg det väldigt starkt på mitt hjärta.

Julia Steen.
Julia Steen.

Julia Steen, 19 år, Flen

– Från början var det inget jag ville eller strävade efter, på grund av att jag var rädd för att prata inför människor. Men jag upplever att det är dit Gud har lett mig, och när jag fått möjligheten vill jag ta den. Jag vill ge vidare det som Gud har lagt på mitt hjärta. 

Vad predikade du om?

– Jag predikade om Jesus, hur han har lidit för oss genom korset, att han offrade sig för oss och att vi får ta emot honom som han är.

Powered by Labrador CMS