Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Protester utbröt år 2014 efter att 36 kristna arbetare i Mandera dödats av den somaliska gruppen al-Shabaab. Nu har kristna i regionen drabbats igen. Foto: Ben Curtis / AP / TT

Tre kristna kan ha stenats till döds i Kenya

Tre kristna stenades till döds av en muslimsk folkhop i östra Kenya. Det skriver Christian Post och hänvisar till uppgifter från en kristen människorättsorganisation. Tron på Gud hjälper oss att fortsätta, säger brodern till en av de omkomna.

Nyheter · Publicerad 17:00, 24 okt 2018

Fredrick Mukanda Bahati och hans två medarbetare höll på att blanda murbruk vid ett husbygge i Elwak, östra Kenya, då en muslimsk mobb började kasta byggnadsstenar på dem. Om detta rapporterar Christian Post och hänvisar till en rapport från den kristna människorättsorganisationen International Christian Concern.

De tre kristna byggnadsarbetarna ska ha blivit svårt skadade, men lyckats springa ifrån mobben och ta sig in på ett närliggande hotell. Den muslimska folkhopen ska då ha sprungit efter männen och stenat dem till döds.

Enligt rapporten ska den muslimska mobben ha varit arga på grund av att tre Al-Shababmilitanter nyligen hittats döda utanför staden och tagit ut ilskan på de tre kristna männen.

– Jag är chockad över dödandet av tre oskyldiga kristna som hade kommit till Manderaregionen för att tjäna ihop sitt levebröd. Vi är inte säkra alls och den här incidenten visar hur muslimer hatar personer som tror på Kristus, säger en lokal pastor, enligt rapporten.

Fredrick Mukanda Bahatis familj, som begravde sin son den 22 september, tror inte att männen hade behövt dö om polisen hade gripit in så fort protesterna började bli våldsamma.

– Var var polisen? frågar sig brodern Wycliffe Mukanda, enligt rapporten.

Han lyfter samtidigt fram sin förtröstan på Gud.

– Det här är en sorglig dag för vår familj. Vi har förlorat en man som var en duktig byggare och älskade oss alla. Han påminde oss att be och lita på Gud även i svåra tider. Det är vad som får oss att fortsätta, säger han.

Händelsen är inte den enda i sitt slag. Tidigare i september attackerade islamistiska militanter en buss som var på väg till staden Garissa, också i östra Kenya, skriver Christian Post. Islamisterna ska ha tvingat passagerarna i bussen att gå av och krävt att få se id-kort. Efter att därefter ha separerat kristna från muslimer ska de ha avrättat två kristna som inte kunde recitera muslimska trossatser.

År 2014 dödades 36 kristna stenbrottsarbetare i Madera i en massaker utförd av Al-Shabab.

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier