Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Ett basketlag från en kristen skola valde att hoppa av en turnering där en transperson skulle medverka. Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Transmotståndare fick tjejbasketlag att lämna turnering

Ett amerikanskt tjejbasketlag, från en kristen skola, drog sig nyligen ur en delstatsturnering för att slippa spela mot ett lag som innehöll en transelev. Enligt skolans ledare hade det annars riskerat att bli en orättvis och osäker match.

Nyheter · Publicerad 13:00, 13 mar 2023

”Vi drog oss ur turneringen eftersom vi anser att det skulle äventyra rättvisan i matchen och våra spelares säkerhet att spela mot en motståndare med en biologisk man. Att tillåta biologiska män att delta i damidrott skapar ett dåligt prejudikat för damidrottens framtid i allmänhet”, förklarar Mid Vermont Christian Schools chef, Vicky Fogg, i ett skriftligt meddelande som bland annat Fox News tagit del av.

Enligt tv-kanalen skulle den kristna skolans tjejbasketlag, som heter ”Örnarna”, ha spelat mot skolan Long Trails lag ”Pumorna” i en delstatsturnering i Vermont i nordöstra USA, men ha förlorat sin plats i turneringen då de drog sig ur matchen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10