Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Torpkonferensen inställd – för första gången

Torpkonferensen ställs in för första gången på över 130 år. Detta på grund av av coronapandemin.

– Det är verkligen en sorg, men vi litar fullständigt på att Gud har allt i sin hand, kommenterar EFK:s projektledare Christer Aadland.

Nyheter · Publicerad 14:25, 6 apr 2020

Den anrika Torp­konfe­rensen började hållas på Torp utanför Örebro år 1887, och brukar numera samla omkring 10 000 deltagare varje sommar. I år skulle den ha hållits den 15–21 juni och blivit den 134:e i ordningen, men enligt en artikel på Evangeliska frikyrkans hemsida blir årets Torpkonferens inställd, på grund av de rådande omständigheterna kopplade till coronapandemin. 

– Vi insåg att vi behövde ställa in, säger EFK:s missionsdirektor Ingemar Forss i artikeln. 

Samtidigt ser konferensledningen nu en djupare innebörd i en syn som projektledare Christer Aadland upplevde att Gud lät honom se i januari i år, och som han delade med gruppen i vintras. 

– I januari fick jag en bild av en ladugårdsvägg där färg höll på att falla av. Kvar var det nakna träet, berättar Aadland. 

En central mötesplats på Torpkonferensen är den så kal­lade ”Ladan”, som har rödfärgade väggar. Ledningsgruppen tolkade Aadlands syn som att det var något de skulle skala av, för att det äkta skulle komma fram. Med tanke på att de nu tvingas ställa in konferensen, så tänker de att bilden kan syfta på ett år i träda, eller ”Ett år för att vetekornet ska dö för att kunna bära rik frukt”, som de uttrycker det i artikeln, med hänvisning till Jesu ord i Johannesevangeliet.

– Vi tror att årets tema, ”Ge helande och hopp vidare”, är mer aktuellt än någonsin. Nu vill vi tillsammans söka Gud för att se hur vi kan ge helande och hopp vidare i en tid som denna, säger Ingemar Forss. 

De som har bokat campingplats för att vara med på Torpkonferensen kommer att kunna få sina pengar tillbaka, och uppmanas invänta att personal från EFK hör av sig. 

Den dygnet runt-bön som hade planerats att hållas under konferensen är fortfarande tänkt att anordnas under samma vecka, men nu på något annat sätt. 

Självbestämmande enligt folkrätten är något man förtjänar

Israelkommentar Självbestämmande i enlighet med folkrätten ges till ett folk/nation som har en distinkt historia,... torsdag 4/6 00:10

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Corona. Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara... torsdag 4/6 16:50

Samtal om Gud under en Uber-färd

Missionsglimten Jordanien Det är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens... torsdag 4/6 00:00

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Utbildning. Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna... torsdag 4/6 14:48