Nyheter

Torebring och Skoglund lämnar böneinitiativ

Foto: Simon Frisk/arkiv, privat/arkiv
Lennart Torebring Foto: Simon Frisk/ Arkiv
Foto: Privat

I mars hålls en bönesamling för Norden i Solnahallen, något som Världen idag tidigare berättat om. Men två av de medverkande väljer nu att lämna ledningsgruppen och samarbetet med bönesatsning. Bakgrunden är att man anser att fokus hamnat på bland annat en diskussion om Sveriges kristna råd (SKR) och SD, istället för bönen.

Publicerad Uppdaterad

I den folder som getts ut inför bönesamlingen som bland andra bibelläraren Lars Enarson står bakom, tas frågan om sann och falsk enhet upp. SKR ges som ett exempel på falsk enhet och där finns också en bild på flera samfundsledare. I en artikel i tidningen Dagen lyfts också Enarsons positiva syn på Sverigedemokraterna fram och utgångspunkten är att ledningsgruppen står bakom folderns innehåll.

Lennart Torebring, pastor i We are one church och en av de som skulle medverka under bönekonferensen, hoppar nu av satsningen. Det gör även evangelisten Birger Skoglund, enligt ett uttalande från Torebring. Han skriver att han vill dementera att de står bakom påståendet om SKR.

”Vi vet att det finns olika åsikter om SKR, Katolska kyrkan och SD etcetera, men vårt mål var att dessa åsikter inte skulle stå i fokus, utan enbart nöden för landet”, skriver Torebring som tycker att beslutet känns tragiskt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS