Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Thomas Lahti är ny direktor för missionsorganisationen Ljus i Öster. Foto: Privat

Tidigare Asien-missionär har tagit över rodret på Ljus i Öster

Uppsalabon Thomas Lahti är sedan den 1 november ny direktor för missionsorganisationen Ljus i Öster. Han har senaste åren arbetat som vd för Livets Ords Life Arena i Uppsala.

Nyheter · Publicerad 18:00, 27 nov 2022

Enligt en presenterande artikel på organisationens sajt var Thomas Lahti, som efterträder Magnus Lindeman, missionär i olika asiatiska länder i sammanlagt sju år.

Kring millenieskiftet arbetade Thomas som pastor i Indien, där han också undervisade på en bibelskola och jobbade med evangelisation. Några år senare flyttade familjen till centralasiatiska Tadzjikistan, där de förutom att arbeta i en församling också hade hand om ett barnhem och en bibelskola.

Och för tio år sedan spenderade de ett år i ett Kina, där de arbetade med bibelskola och evangelisation.

– Jag brinner för mission och att nå ut med evangeliet, säger Thomas Lahti.

– Jag tycker om att Ljus i Öster är en allkristen organisation där vi tillsammans, med kristna inom olika sammanhang, arbetar för att nå de onådda folken i vårt målområde.

Thomas Lahti är uppvuxen i Norbotten men bor i dag i Uppsala tillsammans familjen.

Under några år har han arbetat inom ett eget bolag med trycksaker och tidningar, och närmast – åren 2018–22 – har han haft en tjänst som vd och verksamhetsansvarig på Uppsala Life Arena, som drivs av församlingen Livets Ord.

Ljus i Öster är en missionsorganisation som funnits sedan 1903. Organisationen verkar främst i de östra delarna av världen och understöder i dagsläget flera hundra missionärer. Ljus i Öster stöder och driver även bibelskolor på flera platser samt är engagerat i många sociala och evangeliska projekt.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10