Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Teen Streets Europaläger firade 30-årsjubileum: ”Smak av himlen”

OM:s Teen Street-läger för ungdomar i Europa har firat 30-årsjubileum. För första gången sedan 2019 kunde lägret hållas på en och samma plats, i tyska Offenburg där allt en gång startade.

Nyheter · Publicerad 07:00, 27 aug 2023

Nyligen samlades 2 600 tonåringar och ledare från 30 olika länder på Teen Streets Europaläger i den tyska staden Offenburg. I år firade man att det är 30 år sedan lägret startades i just Offenburg, som ett forum för lärjungaträning av ungdomar inom missionsorganisationen OM. Den gången var deltagarantalet bara 56.

Under jubileet medverkade initiativtagarna Dan och Susie Potter, som berättade om starten och om höjdpunkter under årens lopp.

– Kontentan var att allt börjar med att vuxna är beredda att gå sida vid sida med tonåringarna, berättar Sverigekoordinatorn Elisabeth Rodriguez för Världen idag.

Temat för årets läger var ”Seen” (sedd/synas). Det handlade dels om att göra Gud synlig genom sitt liv, dels om att vara sedd av Gud. Elisabeth Rodriguez säger att flera deltagare också vittnade om hur de blivit sedda av Gud och fått erfara en djupare kärlek till hans ord under veckan.

Hon talar om lägrets tydliga missionsfokus, där deltagarna utrustas och uppmuntras att dela med sig av sin tro. Lägret innehöll smågruppssamlingar med bibelläsning, samtal och bön liksom praktiska outreach-övningar på stadens gator. Varje dag bad ungdomarna även för länder där det finns många onådda som aldrig hört talas om Jesus.

Kvällarna ägnades åt lovsång och förbön.

– En av de största påminnelserna om att Gud är en Gud för hela världen är att se ungdomar från olika länder tillbe tillsammans. Det är som att få en smak av himlen.

Sista kvällen sändes deltagarna tillbaka till sina hemländer med kallelsen att fortsätta nå ut med evangeliet.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00