Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Över 70 personer deltog på böneskolans sammankomst i Göteborg. De tanzaniska pastorerna delade bland annat med sig av vittnesbörd om hur deras liv har förändrats genom fasta. Foto: Privat

Tanzanier lär svenskar att be – ser dyster situation

En mobil böneskola med tanzaniska pastorer har haft sin första sammankomst på flera platser i Sverige. Tanzaniernas bild av situationen i vårt land är ganska mörk. ”Församlingen i Sverige har ingen koppling med den helige Ande”, säger tanzanierna.

Nyheter · Publicerad 14:00, 24 nov 2019

Tre tanzaniska böneinspiratörer åker runt och undervisar tillsammans med olika svenska inspiratörer på de olika platserna. Magnus Axelsson, som tillsammans med en grupp lokala bedjare stod värd för ”Fire moto böneskola” i Göteborg nyligen, uttrycker stor glädje och entusiasm över tanzaniernas insats.

– Man längtar efter att omvända sig och ta ännu mer tid i bön och fasta. Dessa människor lever i bön på ett sätt som jag aldrig har mött tidigare och det känns oerhört inspirerande, säger han.

Han talar om behovet hos svenskarna av att lära sig be i renhet, utifrån Guds ord och med ett förkrossat hjärta, vilket tanzanierna lär ut på ett enkelt, praktiskt sätt. Att be uthålligt i tro på svar och att handla i enlighet med det tilltal man får, har de också tagit upp.  

– De har undervisat om att bulta på dörren tills den öppnas. Gud kommer att bryta igenom i ditt själsliv och tala till dig och då går du på det tilltalet, förklarar Magnus Axelsson.

När han frågade en av tanzanierna vad de har för bild av de kristna församlingarna i Sverige fick han ett smärtsamt, men uppriktigt, svar: ”Församlingen i Sverige har ingen koppling med den helige Ande.”

– Jag höll på att sjunka ner i jorden. Jag tror tyvärr att det är sant. Vi har verksamhet, men den helige Ande har inte sanktionerat det, säger Magnus Axelsson.

Samtidigt betonar han att det inte är med fördömelse som de tanzaniska bröderna kommer, utan med förslag på lösningar och med uppmuntran.

– De har mer tro för Sverige än vad jag har. Man blir upplivad, konstaterar han.

Den 22–24 november hålls böneskolans sista höstträff, nordost om Stockholm. Under våren 2020 hålls ytterligare träffar på fler ställen och i juni avslutas skolan med en gemensam träff på Ralingsåsgården utanför Aneby.

Dessa människor lever i bön på ett sätt som jag aldrig har mött tidigare och det känns oerhört inspirerande.

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra