Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Talibaner, Kim och Nigeria värsta förföljarna av kristna

Talibanerna, Nordkoreas diktator Kim Jong-un och Nigeria har varit de tre värsta förföljarna av troende kristna under det snart gångna året. Det menar människorättsorganisationen ICC i sin rapport som presenterades under tisdagen.

Nyheter · Publicerad 08:30, 1 dec 2021

International Christian Concern (ICC) beskriver den nyligen släppta rapporten om förföljelse av kristna som det ”mest ambitiösa forskningsprojektet i organisationens historia”. Rapporten, som omfattar 150 sidor, utser ett land, en organisation samt en individ som de tre värsta förföljarna av de 24 som omnämns.

Nigeria är, enligt ICC, 2021 års värsta land i att förfölja kristna. ICC:s ledare Jeff King beskriver våldet mot kristna i landet, som pågått i cirka 20 år, som folkmord.

– Nigeria är en av de dödligaste platserna på jorden för kristna, 50 000 till 70 000 har dödats sedan år 2000, säger King enligt Christian Post.

Jeff King uppger också att talibanerna, sedan de återtagit kontrollen över Afghanistan, gått från dörr till dörr för att söka upp kristna människor. Nyligen ska talibanerna ha mördat en kristen person efter att ha funnit en bibelapp i dennes mobiltelefon.

King avvisar varje tanke på att talibanerna blivit ”halvanständiga människor” genom reformering av sig själva.

– De kommer bara inte att döda öppet. Nu ska de bli politiker, men de gör den här typen av aktioner i det fördolda, säger han enligt Christian Post.

Tidningen skriver även att Nordkoreas diktator Kim Jong-Un utsetts till årets värsta individuella förföljare av troende kristna. ICC skriver i sin rapport att den nordkoreanska regimen skapat ett religiöst system där landets nuvarande ledare Kim Jong-Un är sonen som ska dyrkas. Varje hot mot honom och det övergripande religiösa systemet ska krossas skoningslöst.

Kim Jong-Un uppges gå i samma spår som sin pappa Kim Jong-Il och sin farfar Kim Il-Sung.

– Kimregimerna har torterat och dödat miljoner kristna, säger Jeff King enligt Christian Post.

Kimregimerna har torterat och dödat miljoner kristna.

Dubbla måttstockar allt tydligare hos Amnesty

Ledare Amnesty är en organisation som distanserat sig från sin ursprungliga värdegrund att försvara... onsdag 17/8 00:10

C bäddar för egen brakförlust

Ledare Partiledare Annie Lööf tar nu bladet från munnen i DN (15/8) och säger det rakt ut: Trots Centerns... onsdag 17/8 00:00

Om fred är målet – byt paradigm

Israelkrönika Två artiklar i söndagens Jerusalem Post såg ut att sända motsatta budskap. Den ena rubriken talade... onsdag 17/8 00:10

Lär dig njuta av livets olika säsonger

Vardagskrönika För några dagar sedan vinkade vi av ena dottern på Arlanda för ett par månader på Hawaii. Det är... onsdag 17/8 00:00

Moderaterna vill skärpa krav och sänka bidrag

Politik. Bidragstak, sänkt a-kassa, skärpta krav och fler praktikplatser. Det är en viktig del i... tisdag 16/8 20:00
Följ Världen idag i sociala medier