Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Talibaner, Kim och Nigeria värsta förföljarna av kristna

Talibanerna, Nordkoreas diktator Kim Jong-un och Nigeria har varit de tre värsta förföljarna av troende kristna under det snart gångna året. Det menar människorättsorganisationen ICC i sin rapport som presenterades under tisdagen.

Nyheter · Publicerad 08:30, 1 dec 2021

International Christian Concern (ICC) beskriver den nyligen släppta rapporten om förföljelse av kristna som det ”mest ambitiösa forskningsprojektet i organisationens historia”. Rapporten, som omfattar 150 sidor, utser ett land, en organisation samt en individ som de tre värsta förföljarna av de 24 som omnämns.

Nigeria är, enligt ICC, 2021 års värsta land i att förfölja kristna. ICC:s ledare Jeff King beskriver våldet mot kristna i landet, som pågått i cirka 20 år, som folkmord.

– Nigeria är en av de dödligaste platserna på jorden för kristna, 50 000 till 70 000 har dödats sedan år 2000, säger King enligt Christian Post.

Jeff King uppger också att talibanerna, sedan de återtagit kontrollen över Afghanistan, gått från dörr till dörr för att söka upp kristna människor. Nyligen ska talibanerna ha mördat en kristen person efter att ha funnit en bibelapp i dennes mobiltelefon.

King avvisar varje tanke på att talibanerna blivit ”halvanständiga människor” genom reformering av sig själva.

– De kommer bara inte att döda öppet. Nu ska de bli politiker, men de gör den här typen av aktioner i det fördolda, säger han enligt Christian Post.

Tidningen skriver även att Nordkoreas diktator Kim Jong-Un utsetts till årets värsta individuella förföljare av troende kristna. ICC skriver i sin rapport att den nordkoreanska regimen skapat ett religiöst system där landets nuvarande ledare Kim Jong-Un är sonen som ska dyrkas. Varje hot mot honom och det övergripande religiösa systemet ska krossas skoningslöst.

Kim Jong-Un uppges gå i samma spår som sin pappa Kim Jong-Il och sin farfar Kim Il-Sung.

– Kimregimerna har torterat och dödat miljoner kristna, säger Jeff King enligt Christian Post.

Kimregimerna har torterat och dödat miljoner kristna.