Nyheter

SVT: Saliga sånger från Nashville hyllas av tv-tittarna

SVT:s tittare har hört av sig till kanalen och framfört önskemål om fler saliga sånger från Nashville. Foto: Kurt Heinecke/TBN Nordic
SVT:s tittare har hört av sig till kanalen och framfört önskemål om fler saliga sånger från Nashville. Foto: Kurt Heinecke/TBN Nordic
Anders Wisth på TBN Nordic. Foto: Börje Norlén/Arkiv
Anders Wisth på TBN Nordic. Foto: Börje Norlén/Arkiv

Över 400 000 tv-tittare har hittills tagit del av det kristna programmet ”Saliga sånger – Nashville”. Efter sändningen har många tittare hört av sig till SVT med önskan om att kanalen ska sända fler avsnitt.– Vi utesluter inte att det kan bli aktuellt, säger SVT:s programchef Bengt Strömbro till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

Många är berörda av berättelserna.

Anders Wisth, producent

I november i fjol reste en skara kristna artister från Sverige och Norge till den amerikanska countrymetropolen Nashville för att spela in sång och musik. Det dröjde drygt nio månader innan SVT:s tittare fick ta del av detta, men när det nyligen skedde blev succén ett faktum.

– Fram till i går (i måndags) har vi haft cirka 420 000 tittare, skriver Bengt Strömbro, programchef på SVT, i ett mejlsvar till Världen idag.

SVT berättar för Världen idag att ”Saliga sånger – Nashville” är det program på senare tid som resulterat i flest reaktioner från tittarna. Åtskilliga har hört av sig till kanalen för att ge sitt omdöme.

– Uteslutande positiva, dessutom, berättar Bengt Strömbro.

Faktumet att programmet med kristet innehåll blivit en tv-succé har uppmärksammats av bland andra P4 Jönköping.

– Många är berörda av berättelserna. Många uppskattar naturligtvis sångerna som föder minnen, säger Anders Wisth, producent för Nashvilleprojektet som den kristna tv-kanalen TBN Nordic står bakom, till radiokanalen.

Han påpekar att nutidsmänniskan tar del av nyhets­rapportering som skildrar mycket hat, ondska och oförsonlighet.

– Mitt i det där tror jag att det finns ett stort behov av en annan ton, säger Anders Wisth.

Hittills har, förutom SVT, den norska tv-kanalen NRK visat en liten del av materialet som spelades in i Nashville. SVT:s avsnitt kan ses på SVT Play.

Planerar ni att sända fler avsnitt av ”Saliga sånger – Nashville”?

– Just nu finns det inte fler avsnitt planerade för sändning, men vi utesluter inte att det kan bli aktuellt, säger SVT:s Bengt Strömbro till Världen idag.

Saliga sånger - Nashville finns att se på SVT Play.

Powered by Labrador CMS