Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Sveriges regioner toppar smittspridningen

Den svenska smittspridningen av covid-19 är Europas högsta. Det visar tidskriften The Economists kartläggning av 39 länder och 173 nationella regioner. Av de 20 regioner som för närvarande toppar listan är hela 14 svenska.

Nyheter · Publicerad 21:00, 28 apr 2021

Sverige ligger i topp när den ansedda tidskriften The Economist listar var smittspridningen är som störst i Europa. Hela 14 av de svenska regionerna hamnar i skrivande stund bland de 20 värst drabbade på listan, som uppdateras två gånger om dagen.  

Tidskriften har kartlagt smittspridningen i 39 länder och 173 nationella regioner, där data finns tillgängligt.

Västernorrland intar första platsen, med 614 nya fall per 100 000 invånare den senaste veckan. Kronoberg kommer tvåa med 492 fall, följt av Kalmar, med 486.

På fjärde plats ligger en fransk region, Ile de France, men de följande sex är svenska, nämligen Östergötland, Uppsala, Örebro, Blekinge, Dalarna och Jämtland.

Viss försiktighet krävs dock vid tolkningen av denna statistik, skriver The Economist. Skillnader i antal tester och ibland när det gäller registrering av dödsfall, kan göra det svårt att jämföra olika länders statistik.

TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson uppmärksammar kartläggningen i ett inlägg på Facebook.

”Sverige lyckas dåligt just nu med att hejda smittspridningen enligt Economists statistik. Det är närmast overkligt att se Sveriges placeringar i listan. Samtidigt är det positivt att Sverige är ett av tre länder där dödstalen gått ned under den andra vågen enligt Economist”, skriver han bland annat.

Det är närmast overkligt att se Sveriges placeringar i listan.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00