Ett tema i det senaste avsnittet av podden ”Det poltiska spelet” var Kristdemokraterna, och det utspel där riksdagsledamot Lars Adaktusson nyligen avfärdade tanken på ett djupare samarbete med Sverigedemokraterna.
”Även om både KD och SD över tid har förändrats och i dag kan träffa gemensamma uppgörelser måste idén om ett nytt 'högerblock' avvisas”, skrev Lars Adaktusson i Svenska Dagbladet.
Detta sedan partiledare Ebba Busch förklarat att partiet är berett att förhandla med Sverigedemokraterna i frågor som rättspolitik och migration om det hamnar i regeringsställning.
I podden menade Tomas Ramberg att det är rimligt att se Kristdemokraterna som ”en del av det högra fältet i politiken i dag”, och att en del av de nya väljarna står att finna längre ”högerut”.
– Men jag tror också att det faktiskt är så att det finns en radikalisering högerut i KD:s väljarkår som partiledningen anpassar sig till, säger han.
– Även hos en del frikyrkliga finns det ju uppenbarligen en radikalisering högerut på senare år; det finns ett islammotstånd, ett invandringsmotstånd hos en del av de här grupperna. De är liksom splittrade i den synen.
Tomas Ramberg menar att det handlar om en ”populism” som börjades utvecklas under den förre partiledaren, Göran Hägglund.
– Det fanns ju redan på Hägglunds tid [...] det här USA-inspirerade, att man skulle vända sig till ”verklighetens folk”, som han sade, eller det som Ebba Busch kallar på svengelska för ”hjärtlandet”, säger han i podden.
– Det är en sorts populism i botten på det där som man försöker importera till Sverige.
På vilket sätt talet om ”verklighetens folk” eller ”hjärtlandet” innebär en högerradikalisering framgick inte av samtalet.
Världen idag har sökt Tomas Ramberg för en kommentar.