Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sveriges främsta roddare blir diakon

Maria Brandin har tagit VM-guld och haft OS-framgångar. Nyligen vigdes hon till diakon och nu berättar hon öppet om sin tro. – Gud kallade mig, säger hon till Expressen.

Nyheter · Publicerad 14:00, 18 aug 2019

Maria Brandin är 55 år och kommer från Kungälv. Som roddare deltog hon i fyra raka OS 1988–2000. Som bäst nådde hon en fjärdeplats i singelsculler vid OS i Atlanta 1996.

Under VM i Tammerfors 1995 blev hon den första svenska världsmästaren någonsin i rodd. Sedan blev det ytterligare två VM-brons innan hon bestämde sig för att avsluta karriären 2001.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...