Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Sverige varnande exempel i flera länder

”Till och med svenskarna verkar överge den svenska modellen”, skriver Washington Post om den nya begränsningen av åtta personer vid allmänna samlingar. Runt om i världen konstaterar man att den svenska strategin, som bygger på frivillighet, inte lyckats hålla tillbaka en andra våg av covid-19.

Nyheter · Publicerad 06:30, 21 nov 2020

Washington Post konstaterar att Sverige och Belarus var de enda länder i Europa som vägrade att mer eller mindre stänga ner samhällena när pandemin bröt ut i våras. Priset blev högt, räknat i antalet döda på Sveriges äldreboenden, samtidigt som myndigheterna talade om möjligheten att undslippa en andra våg tack vare att fler smittade blivit immuna.

Nu ökar antalet inläggningar på sjukhus snabbare i Sverige än i något annat land i Europa, skriver Washington Post, och dödstalen är många gånger högre än i grannländerna Finland, Danmark och Norge.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...