Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

Svenskar lovsjöng med statsmän på bönefrukost

Amazing grace, how sweet the sound. Den välkända lovsången ekade i maktens korridorer när National prayer breakfast hölls i Washington. President Donald Trump och andra framstående politiker såväl som kyrkoledare från hela världen deltog. – Fascinerande att vara med, skriver svenska pingstledaren Daniel Alm på Facebook.

Nyheter · Publicerad 16:08, 8 feb 2019

Den särskilda bönefrukosten har arrangerats sedan 1953 och i år var mer än 3 500 gäster från 150 länder och från samtliga amerikanska delstater på plats.

Den mycket kände lovsångsledaren Chris Tomlin ledde de samlade i tillbedjan till Gud.

Bland talarna fanns människorättskämpen Gary Haugen och Michael Curry, biskop inom Episkopalkyrkan, som blev känd för många för sitt engagerade vigseltal om kärlek vid det kungliga bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle förra året.

Curry manade nu kyrkoledare och politiker att inte bidra till splittring utan att älska medmänniskorna.

En symbolisk händelse var när en republikansk och en demokratisk senator, James Lankford och Chris Coons, som gemensamt var värdar för frukosten, tillsammans lade händerna på president Trump och bad efter att denne hållit sitt tal.

– Ge honom insikten han behöver, ge honom glädje i uppgiften, och använd honom för ditt rikes skull, och för vår nations och vår världs skull, bad de för Trump, enligt Christian Post.

I sitt tal betygade Donald Trump sin stora respekt för de troende.

– Som president kommer jag alltid att värna, hedra och skydda troende som bär upp våra samhällen och som upprätthåller vår nation och vara mån om att försäkra att troende alltid ska kunna bidra, sade Donald Trump under bönefrukosten då han betonade vikten av religionsfrihet.

Han lovade också att arbeta för rätten till kristen utbildning, något som den senaste tiden varit omdebatterat i USA. Och han höll återigen fram de ofödda.

– Alla barn, födda och ofödda, är skapad till Guds heliga avbild, sade Trump.

Bland de svenska deltagarna hörs tacksamma tillrop efter årets bönefrukost.

”Härligt att be tillsammans och fint att USA så tydligt står upp för religionsfrihet fortfarande! Berörande att lyssna till Gary Haugen om orättvisor i världen och underbart att lovsjunga med Chris Tomlin”, skriver pingstledaren Daniel Alm på Facebook.

”Intressant att lyssna till President Trump som talade om religionsfriheten och som också tog emot personlig förbön”, skriver han.

Den svenska gruppen leddes av Tomas och Tina Brunegård. I gruppen ingick, förutom Daniel och Susanne Alm, några personer från riksdagens kristna grupp. Dels gruppens ordförande, Daniel Bäckström (C) och dels Julia Kronlid och Aron Emilsson båda SD.

Övriga svenska deltagare var Per och Birgitta Ahdrian, Marcus Bäckström, Ove Joanson och Kerstin Neld.

Som president kommer jag alltid att värna, hedra och skydda troende som bär upp våra samhällen och som upprätthåller vår nation och vara mån om att försäkra att troende alltid ska kunna bidra.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier