Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Svenska popgruppen Lin D får skivkontrakt i USA

Gruppen Lin D, bestående av syskontrion Dennis, Emmy och Ella Lindéh, har nu skrivit ett kontrakt med Los Angeles-baserade bolaget Dream Label Group.

– Vi är supertaggade och väldigt tacksamma för den här chansen, säger syskonen i ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 18:00, 24 mar 2023

November 2017 blev startpunkten för konstellationen Lin D och deras första singel ”What a feeling” gick direkt in på första plats på svenska Itunes topplista. Trion har gjort en lång rad framträdanden med konserter i Sverige men också i runt om i Europa, Sydamerika och Afrika.

Gruppen jobbar för närvarande med producenten Rob Ellmore som tidigare samverkat med kända artistnamn som till exempel Selena Gomez och Kygo.

– Vi brinner för att nå ut med ett budskap om tro och hopp för framtiden, speciellt till den unga generationen, säger de kristna syskonen som under 2022 spenderat en hel del tid i Nashville i USA och arbetat med låtar tillsammans med etablerade amerikanska låtskrivare.

Skivbolaget Dream Label Group, som Lin D nu skrivit kontrakt med, ger ut musik från ett stort antal populära kristna artister.

– Den här dealen öppnar nya dörrar och nya marknader och kommer hjälpa oss att nå en större publik, säger Dennis, Ella och Emmy i pressmeddelandet.

År 2019 blev lite av ett genom­brottsår för Lin D då man spelade på huvudscenen på Gullbranna­festivalen i Sverige och Skjærgårds­festivalen i Norge. De gjorde även en turné i Polen och Ukraina där man som mest spelade inför 20 000 personer.

År 2022 genomfördes också en turné i Europa där gruppen för första gången var inbjuden att spela på huvudscenen på Big Church Festival i England, som är Europas största kristna festival med 35 000 besökare. Under kommande Europaturné 2023 så kommer bandet att spela i England igen och även i länder som Tjeckien och Slovakien.

På sitt Instagramkonto deklarerar syskongruppen tydligt vad som är deras fokus. På en bild syns de till exempel stå i bön före en spelning.

”Innan konserter ber vi alltid. Inte för att det är rutin, utan för att det är allt. Om Gud inte är med i det, tappar vi syftet. Det är med Gud som människors liv kan förändras. Vi vill bara att vår musik ska vara ett verktyg för hans rike”, skriver de.

Vi vill bara att vår musik ska vara ett verktyg för hans rike.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00