Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

John Allen Chau. Foto: Sarah Prince/AP/TT

Svenska missionsledare hyllar Chau

Att röster i debatten nu skuldbelägger den mördade 27-årige missionären, beklagas av två svenska missionsledare, Jonas Andersson vid Gå ut mission och Daniel Stråle vid OM Sverige. "Men det som på allvar smärtar oss är när sådana som kallar sig kristna, sällar sig till samma kör", skriver de i en kommentar till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 09:34, 4 dec 2018

Båda organisationerna arbetar aktivt för att nå onådda folkgrupper runt om i världen, och sänder även ut missionärer till svårtillgängliga områden. De avvisar den syn på mission som kommer till utstryck i Aftonbladet (se artikel intill) där den mördade missionären själv får skulden för sitt öde.

”Den som verkligen har mött Jesus och tagit emot en missionskallelse drivs av kärlek som den helige Ande ger. Den kärleken är i sitt innersta väsen självförnekande och har i alla tider lett troende att lägga ner sina liv för evangeliets skull", skriver Andersson och Stråhle.

"Missionshistorien är full av exempel på de som gjort vad som till en början tyckts varit dåraktiga gärningar, men som lett till att hela folkgrupper och länder förvandlats av Guds kärlek".

Att världen inte ser och kan förstå vad som driver en ung människa att göra det val som John Allen Chau gjorde, är väntat, menar de båda missionsledarna. Desto mer beklagar de att kristna röster stämmer in i kritiken mot den nu mördade missionären.

"En kristenhet som tappat evighetsperspektivet i sin praktiska teologi går snart vilse på sin egen bakgård", skriver de.

"Personligen är vi övertygade om att vår begränsade förståelse för vad som faktiskt hände där på stranden på North Sentinel Island kommer att bli chockerande uppenbart för många när evigheten lagt sitt facit. Kristen tro är på liv och död och personer som John Allen Chau utmanar oss i vårt lärjungaskap.”

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...