Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

John Allen Chau. Foto: Sarah Prince/AP/TT

Svenska missionsledare hyllar Chau

Att röster i debatten nu skuldbelägger den mördade 27-årige missionären, beklagas av två svenska missionsledare, Jonas Andersson vid Gå ut mission och Daniel Stråle vid OM Sverige. "Men det som på allvar smärtar oss är när sådana som kallar sig kristna, sällar sig till samma kör", skriver de i en kommentar till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 09:34, 4 dec 2018

Båda organisationerna arbetar aktivt för att nå onådda folkgrupper runt om i världen, och sänder även ut missionärer till svårtillgängliga områden. De avvisar den syn på mission som kommer till utstryck i Aftonbladet (se artikel intill) där den mördade missionären själv får skulden för sitt öde.

”Den som verkligen har mött Jesus och tagit emot en missionskallelse drivs av kärlek som den helige Ande ger. Den kärleken är i sitt innersta väsen självförnekande och har i alla tider lett troende att lägga ner sina liv för evangeliets skull", skriver Andersson och Stråhle.

"Missionshistorien är full av exempel på de som gjort vad som till en början tyckts varit dåraktiga gärningar, men som lett till att hela folkgrupper och länder förvandlats av Guds kärlek".

Att världen inte ser och kan förstå vad som driver en ung människa att göra det val som John Allen Chau gjorde, är väntat, menar de båda missionsledarna. Desto mer beklagar de att kristna röster stämmer in i kritiken mot den nu mördade missionären.

"En kristenhet som tappat evighetsperspektivet i sin praktiska teologi går snart vilse på sin egen bakgård", skriver de.

"Personligen är vi övertygade om att vår begränsade förståelse för vad som faktiskt hände där på stranden på North Sentinel Island kommer att bli chockerande uppenbart för många när evigheten lagt sitt facit. Kristen tro är på liv och död och personer som John Allen Chau utmanar oss i vårt lärjungaskap.”

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson,...