Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Svenska hockeylirare tjänar miljoner på spel i Ryssland

Sedan kriget började har Ryssland i mångt och mycket isolerats från den internationella idrotten och många utländska utövare har lämnat den inhemska ryska idrotten. Men några svenska spelare har, trots hård kritik, valt att fortsätta sina välbetalda jobb inom KHL-ishockeyn.

Nyheter · Publicerad 19:00, 20 maj 2023

För närvarande avgörs ishockey-VM utan ryska landslaget som deltagande medaljkandidat. Men trots att ryska klubbar och förbund är fortsatt avstängda från en stor del av den internationella idrotten finns det svenska stjärnspelare som väljer att fortsätta spela i den ryska ishockeyligan KHL.

I julas, tio månader efter att Ryssland gått till militär attack i Ukraina, kom nyheten om att svenska hockeybacken Fredrik Claesson tecknat ett nytt tvåårsavtal med armélaget CSKA Moskva, en klubb som öppet stödjer president Vladimir Putin.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00