Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

Svensk tv-succé om tro lanseras i Indonesien

Islamister som mött Jesus hjälper till i uppföljningen av de många muslimer som blir kristna genom ”Vägen till paradiset”, ett tv-program producerat i Sverige och som når miljontals människor.

– Nu lanseras serien även i Indonesien, berättar Stockholmspastorn Merzek Botros.

Nyheter · Publicerad 21:00, 29 apr 2021

Merzek Botros, som har en verksamhet för arabisktalande i Centrumkyrkan i Sundbyberg, producerar sedan flera år tv-program som via satellit och sociala medier når flera miljoner tittare i Mellanöstern och Nordafrika.

Nu har hans program ”Vägen till paradiset” översatts till indonesiska och börjat sändas i Indonesien – det land i världen där det lever flest muslimer.

Enligt Merzek Botros nådde man bara under de två första veckorna ut till 3,2 miljoner människor.

– Vi ser positivt på det stora antal tittare som ställer frågor, vill ha bön och de personer som bestämmer sig för att ta emot Kristus som sin frälsare, skriver han i ett utskick om satsningen.

– Det som glädjer mig ännu mer är att två personer i uppföljningsteamet var radikala islamister som förföljde kristna och utförde terrorattentat. Men de fick möta Herren och han räddade dem. I dag är de aktiva i teamet, predikar om Kristus och ber för människor.

I utskicket finns även skriftliga vittnesbörd från några av dem som berörts av programmet i olika länder.

”Mohammed från Tunis” skriver till programledaren Merzek Botros att han först var kritisk till programmet och varnade sina vänner för att se det.

”Men det var alltid en röst inom mig som jagade, förföljde mig, vilket fick mig att betänka min muslimska tro. Jag började göra sökningar och efterforskade allt du delade om Jesus Kristus och evigt liv efter döden”, skriver han.

”Resultatet var chockerande! Allt som du sagt var riktigt och sant. Det var det som gjorde att jag beslutade mig för att följa Jesus! Men det var inte lätt för mig och är fortfarande inte lätt. Snälla, fortsätt att be för mig.”

”Zenab från Mellanöstern” uppmuntrades av en vän att se ett avsnitt av programmet och fortsatte sedan.

”Jag upptäckte att döden och tron på Jesus var enda vägen till himlen. Jag ska vara ärlig mot dig: Jag blev deprimerad av den sanningen därför att jag då förstod att min muslimska tro var fel väg att komma till himlen”, skriver hon och berättar att Jesus sedan kom till henne i en dröm och att hon i dag är hemligt kristen.

”Mona från Syrien” berättar att hon först trodde att ”Vägen till paradiset” var ett muslimsk program, men att hon fastnade för det.

”Sättet du delar och berättar om sanningen fick mig att tänka och ställa mig många frågor”, skriver hon.

”Genom programmet lärde jag mig läsa Bibeln och lärde mig sanningen och hur man fattar beslut utifrån bibliska principer. Jag är tacksam för det här programmet. Det ledde mig till att följa Jesus, min Frälsare, och ge honom mitt liv.”

Det som glädjer mig ännu mer är att två personer i uppföljningsteamet var radikala islamister som förföljde kristna och utförde terrorattentat.

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier