Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Svensk tv-succé om tro lanseras i Indonesien

Islamister som mött Jesus hjälper till i uppföljningen av de många muslimer som blir kristna genom ”Vägen till paradiset”, ett tv-program producerat i Sverige och som når miljontals människor.

– Nu lanseras serien även i Indonesien, berättar Stockholmspastorn Merzek Botros.

Nyheter · Publicerad 21:00, 29 apr 2021

Merzek Botros, som har en verksamhet för arabisktalande i Centrumkyrkan i Sundbyberg, producerar sedan flera år tv-program som via satellit och sociala medier når flera miljoner tittare i Mellanöstern och Nordafrika.

Nu har hans program ”Vägen till paradiset” översatts till indonesiska och börjat sändas i Indonesien – det land i världen där det lever flest muslimer.

Enligt Merzek Botros nådde man bara under de två första veckorna ut till 3,2 miljoner människor.

– Vi ser positivt på det stora antal tittare som ställer frågor, vill ha bön och de personer som bestämmer sig för att ta emot Kristus som sin frälsare, skriver han i ett utskick om satsningen.

– Det som glädjer mig ännu mer är att två personer i uppföljningsteamet var radikala islamister som förföljde kristna och utförde terrorattentat. Men de fick möta Herren och han räddade dem. I dag är de aktiva i teamet, predikar om Kristus och ber för människor.

I utskicket finns även skriftliga vittnesbörd från några av dem som berörts av programmet i olika länder.

”Mohammed från Tunis” skriver till programledaren Merzek Botros att han först var kritisk till programmet och varnade sina vänner för att se det.

”Men det var alltid en röst inom mig som jagade, förföljde mig, vilket fick mig att betänka min muslimska tro. Jag började göra sökningar och efterforskade allt du delade om Jesus Kristus och evigt liv efter döden”, skriver han.

”Resultatet var chockerande! Allt som du sagt var riktigt och sant. Det var det som gjorde att jag beslutade mig för att följa Jesus! Men det var inte lätt för mig och är fortfarande inte lätt. Snälla, fortsätt att be för mig.”

”Zenab från Mellanöstern” uppmuntrades av en vän att se ett avsnitt av programmet och fortsatte sedan.

”Jag upptäckte att döden och tron på Jesus var enda vägen till himlen. Jag ska vara ärlig mot dig: Jag blev deprimerad av den sanningen därför att jag då förstod att min muslimska tro var fel väg att komma till himlen”, skriver hon och berättar att Jesus sedan kom till henne i en dröm och att hon i dag är hemligt kristen.

”Mona från Syrien” berättar att hon först trodde att ”Vägen till paradiset” var ett muslimsk program, men att hon fastnade för det.

”Sättet du delar och berättar om sanningen fick mig att tänka och ställa mig många frågor”, skriver hon.

”Genom programmet lärde jag mig läsa Bibeln och lärde mig sanningen och hur man fattar beslut utifrån bibliska principer. Jag är tacksam för det här programmet. Det ledde mig till att följa Jesus, min Frälsare, och ge honom mitt liv.”

Det som glädjer mig ännu mer är att två personer i uppföljningsteamet var radikala islamister som förföljde kristna och utförde terrorattentat.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier