När min kropp och mitt hjärta ger upp, är Gud mitt hjärtas klippa och min lott för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Svensk pastor spred Jesus och fotbollsglädje bland Iraks barn

Genom fotbollsturneringar i yazidiska flyktingläger i Irak samlade bland annat Stockholmspastorn Merzek Botros nyligen över hundra barn och vuxna. – Trettio ungdomar bad frälsningsbönen på en plats, säger Botros som upplever en stor öppenhet för det kristna evangeliet i Irak.

Nyheter · Publicerad 18:21, 15 nov 2019

Världen idag berättade nyligen om Botros planer på att resa till irakiska Kurdistan. Där skulle han, tillsammans med den norske pastorn Rune Edvardsen, hålla i både fotbollsturneringar i yazidiska läger och i en konferens för kristna ledare i området.

Bland dem som deltog i fotbollsturneringarna fanns omkring tjugo vuxna, men framför allt cirka 150 barn, från tioårsåldern och uppåt, varav också en del flickor.

– Vi hade kläder med oss och vi delade ut både kläder och skor till dem. De var så glada, barnen, berättar Merzek Botros.

Han förklarar att yazidierna har en mycket svår situation, då de är fast i tältläger i nordöstra Irak efter att deras hembygd i nordvästra delen av landet har blivit förstörd. Fortfarande finns ingen plan för vart de ska ta vägen på sikt.

I den här situationen har dock Botros och Edvardsen inte bara fått anordna fotbollsturneringar och ge praktisk hjälp. De har också kunnat dela det kristna budskapet bland yazidierna och fått se en hel del komma till tro.  

– Trettio ungdomar bad frälsningsbönen på en plats, säger Botros.

Den ekumeniska konferens som arrangerades under besöket samlade ett 50-tal kristna ledare och den skandinaviska duon betecknar den som lyckad.  

– Folk var så glada, för de sade att sådant har vi inte haft tidigare, att samlas på det här sättet under tre dagar, säger Botros.

– Det finns en längtan bland folk att höra mer om Jesus och sanningen. Jag tror på en stor väckelse som är på gång i Irak, säger Merzek Botros, som till vardags är pastor i Centrumkyrkan i Sundbyberg.

Den svenske pastorn hoppas på att kunna fortsätta att åka till irakiska Kurdistan för att hjälpa de kristna med lärjungaträning, ledarutbildning och församlingsplantering.

– Vi är öppna för om det finns andra som vill vara med och hjälpa till, säger han.

Det finns en längtan bland folk att höra mer om Jesus och sanningen. Jag tror på en stor väckelse som är på gång i Irak.

Vi behöver tala mer om Bibelns auktoritet

Ledare Kampen om bibeltron har ständigt pågått inom kristenheten de senaste 150 åren. När pingstväckelsen växte fram från 1907 och framåt var det en... lördag 14/12 00:00

I helgen firar vi Livets söndag

Debatt Människovärde Låt oss skapa ett samhälle där vi bejakar och främjar livet, både i dess början och i dess slutskede, uppmanar ett antal kristna ledare med anledning... fredag 13/12 11:24

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens... fredag 13/12 00:00

Vi ser tecken på det kommande riket varje gång Guds vilja sker.

Inför söndag Luk 3:1–15 Bland blommande mandelträd i bergsbyn Ein Kerem utanför Jerusalem möttes två gravida kvinnor, vars barn skulle förändra historien för... torsdag 12/12 00:00

Väljarna är trötta på det politiskt korrekta

Ledare År 1994 publicerade den tidigare folkpartiledaren Per Ahlmark boken Vänstern och tyranniet: Det galna kvartseklet. Det var en svidande uppgörelse med... torsdag 12/12 00:00

Min man drar sig undan vid konflikter, vad ska jag göra?

Familjefrågan Familjefrågan. Jag och min man är så extremt olika. Vid konfliktfyllda situationer drar han sig undan och vill vara i fred. Han pratar inte gärna om vad han känner... torsdag 12/12 00:00
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Mission uppe på världens tak

Missionsglimten Jag är uppe i tunn luft. Det känns verkligen, speciellt när man promenerar i motlut. Och inflygningen vi gjorde ...! Den anses vara en av världens...