Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Svensk pastor gav hopp till krigets offer

Kvinnor och barn som varit slavar hos IS gjorde starka intryck när pastorn Merzek Botros besökte Irak för att uppmuntra yazidier, kurder och kristna. – Det var den svåraste resa jag gjort, säger han och berättar om mötet med det krigshärjade landet.

Nyheter · Publicerad 11:00, 21 jun 2019

Han var bara åtta år när IS kom och tog honom. Den yazidiske pojken Gamil som pastorn Merzek Botros träffade när han förra veckan besökte det kurdiska självstyret i Irak. När Gamil tre år senare kom tillbaka till sin familj hade han fått ett nytt namn, kunde citera stora delar av Koranen på det främmande språket arabiska och ville inte titta på sin pappa. Fadern var ju ”otrogen”.

– Pojken kunde, när han kom hem, förklara hur man skjuter och slaktar människor, och han hatade alla, berättar Merzek Botros.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....