Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Svensk kristen musiker mottog internationellt pris för låt om nåd

En låt om Guds nåd och dess svenske låtskrivare Mats Dernánd får ett av tjugo hedersomnämningspris i den stora internationella låtskrivartävlingen USA Songwriting Competition. – Det känns overkligt, helt galet och samtidigt väldigt roligt och uppmuntrande, säger prisvinnaren.

Nyheter · Publicerad 12:03, 25 nov 2019

Som Världen idag tidigare har berättat så lyckades den kristne örebroaren Mats Dernánd bli en av tio finalister i kategorin för pop, som i sin tur är en av 15 kategorier i en tävling med hela 48 000 deltagare och ett förstapris på 50 000 dollar.

Även om Dernand inte vann sin kategori, så var det bara ett till bidrag i popkategorin som fick ett hedersomnämnande.

– Så man kan ju faktiskt säga att jag kom delad två i popklassen, konstaterar Dernánd glatt.

Han berättar att han har skrivit låtar hela sitt liv och att en av hans låtar blev en av de mest spelade på P4 Örebro förra året. Hans nu internationellt prisbelönta låt ”She’s called Grace” har dock än så länge inte spelats så mycket på svensk radio, vad låtskrivaren känner till.

– Om jag får önska vad som ska hända så att den här låten får bli spelad och att folk kan ta till sig budskapet om Guds nåd, säger han.

Låten finns redan både på Spotify och som musikvideo på Youtube, och Mats gläds åt den återkoppling han redan har fått.

– Folk har sagt att de har blivit väldigt inspirerade av sången. Det är ju det bästa som man kan få som låtskrivare, när en sång betyder någonting på riktigt för en annan människa, säger Mats Dernánd.

Till vardags jobbar Mats Dernánd som marknadsförare och kommunikatör, men att skriva låtar är också något naturligt för honom.

– Vi är ju Guds avbilder och Gud är kreativ och skapade världen och vi är också kreativa och får skapa andra saker och det finns en glädje i det, säger den nu internationellt prisbelönte låtskrivaren.

Dominansen från vänster hämmar det öppna samtalet

Ledare Alla invånare i en kultur påverkas av dess centrala värderingar. Eftersom vi dagligen andas samma... onsdag 5/8 00:00

Polska städer som går emot ”hbtq-ideologi” mister EU-medel

Polen. EU-kommissionen har avslagit ansökningar från sex polska städer som önskade delta i ett europeiskt... onsdag 5/8 08:02

Sven var svårt coronasjuk – ”Gud botade mig mirakulöst”

Covid-19. I mars insjuknade Sven Almkvist i covid-19 med kraftig värk och hög feber. Bönegruppen kom överens...

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt