Nyheter

Svagt stöd för familje-kampanj

Maria Hildingsson, generalsekreterare för medborgarinitiativet 'Mamma, pappa, barn', talar vi en demonstration i Paris för rörelsen La Manif pour Tous den 16 oktober. Foto: Mum, Dad & Kids
Maria Hildingsson, generalsekreterare för medborgarinitiativet "Mamma, pappa, barn", talar vi en demonstration i Paris för rörelsen La Manif pour Tous den 16 oktober. Foto: Mum, Dad & Kids
Jacob Rudolfsson Foto: Arkiv
Jacob Rudolfsson Foto: Arkiv

Medborgarinitiativet "Mamma, pappa, barn" har bara ytterligare en månad till på sig att nå 1 miljon underskrifter och kvala in som möjligt förslag till ny EU-lagstiftning.Hittills har drygt 200 000 personer skrivit under uppropet, som syftar till att i EU-lagen definiera äktenskap och familj utifrån bandet mellan en man och en kvinna.

Publicerad Uppdaterad

Ett annat mål är att slå fast att ingen medlemsstat behöver erkänner äktenskap eller partnerskap som ingåtts i andra medlemsstater och inte bygger på definitionen en man, en kvinna.

– Det vi ber EU-kommissionen om är att anta vårt förslag till definition av äktenskap och familj, bara för de fall där EU har kompetens att besluta, säger Maria Hildingsson, generalsekreterare för "Mamma, pappa, barn" i EU.

– Alla medlemsstater beslutar själva i de här frågorna, och vi vill inte störa subsidarietsprincipen. Men EU använder i dag olika definitioner, och vi föreslår en harmonisering som grundar sig på den minsta gemensamma nämnaren i medlemsländerna: äktenskapet som ett förbund mellan en man och en kvinna, och familjen som kvinna, man och barn eller en förälder och barn.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS