– Jag tycker mig se en ung Jesusrörelse bildas alltmer, en Jesusrörelse som bara tillber Jesus och fylls av hopp och frimodighet, beskriver han.
Westergren konstaterar också att det har varit just en sådan rörelse som Äras ledningsgrupp har längtat efter, och hoppats på att få se och kunna betjäna.
Rent praktiskt har Ära sett annorlunda ut varje år sedan starten 2019, då eventet ersatte ungdomsfestivalen Frizon som tidigare hållits i två decennier.
Medan Ära19, i likhet med Frizon, kunde hållas på lägerområdet Torp i Närke med över tusen deltagare och stormöten i ”Ladan” satte coronapandemin stopp för en sådan fortsättning året därpå.
Ära20 hölls i stället utspritt lokalt, på drygt 20 platser, med gemensamma möten och kommunikation via videolänk.
I år hölls ett slags mellanting som bestod av tre parallella, självkörande evenemang i Huskvarna, Linköping och Stockholm. Samtliga av de drygt 500 deltagarplatserna som kunde erbjudas såldes ut.
– Det var ett otroligt tryck på att vara med. Alla har ju verkligen varit svältfödda på att vara i en sådan gemenskap och atmosfär, säger projektledaren.
Även om Ära19 gav en mer ”klassisk festivalkänsla”, som Westergren beskriver det, så konstaterar han att själva innehållet och programmet förblivit ungefär detsamma under de tre åren.
– Sedan i år har vi som ledningsgrupp behövt organisera oss väldigt väl. Vi har delat upp ledningsgruppen i tre grupper, som tillsammans med lokala ledare bildar egna projektgrupper, förklarar han, och tillägger att de har upplevt ett värde just i att jobba mer tillsammans med lokala församlingar.
Något uttalat tema hade inte Ära21, men däremot ett speciellt fokus på bibelstycket Jesaja 61:1–3, som handlar om ett ”nådens år från Herren” och att de sörjande i Sion ska få ”lovprisningens klädnad i stället för en modfälld ande”.
– Som vi ser det var det verkligen något vi upplevde att Gud ville betona. Vi upplever ju många att det finns modlöshet i pandemin, säger Samuel Westergren.