Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Studie: Världen idag har stort inflytande i sociala medier

De kristna aktörerna hamnar långt ner på listorna när Medieakademien rankar de mest inflytelserika i sociala medier. På Maktbarometerns ”andliga lista” hamnar dock Världen idag på elfte plats, högst upp av de kristna medierna.

– Vi känner stor tacksamhet över de landvinningar vi gör på webben, säger chefredaktör Jonas Adolfsson.

Nyheter · Publicerad 18:00, 6 okt 2022

Förutom den generella maktbarometern, som Världen idag berättade om i onsdagens tidning, gör Medieakademin också en sammanställning av vilka som har mest inflytande i olika mindre sfärer i sociala medier.

Årets lista med religiösa aktörer har samma vinnare som förra året: kontot ”Herregud & Co”, som drivs av Royne Mercurio, skriver Sändaren.

Evangelisten och artisten Sebastian Stakset kommer på andra plats och följs av tecknaren och prästen Kent Wisti, Svenska kyrkan och Carola Häggkvist.

Sändaren konstaterar att de övriga placeringarna på topp tio domineras av alternativ andlighet. Här finns till exempel artisten Tomas di Leva, ”spökjägarna” Laxton Ghost Sweden och mediet Pierre Hesslebrandt.

På elfte plats och högst upp av de kristna medierna i Sverige hamnar Världen idag. Jonas Adolfsson är glad att tidningens medvetna ansträngningar ser ut att börja ge resultat.

– Det ger oss möjlighet att betjäna stora och helt nya grupper som vi inte når genom dagstidningen.

Att tidningen hamnar så pass högt på listan hänger i hög grad samman med den digitala satsningen, inte minst det som gäller rörlig bild på Youtube, menar Jonas Adolfsson.

– Det har lyckats väldigt väl och sedan vi nystartade vår Youtubekanal för drygt 1,5 år sedan har vi haft över 4 miljoner visningar.

– Våra programformat har verkligen gått hem hos tittarna och våra duktiga medarbetare gör dessa program så attraktiva och intressanta.

Han tror också att tidningens Face­booksida bidrar och att mixen av vassa nyhetsartiklar och reportage med stort Jesusfokus får läsare att gensvara och kommentera.

– Sammantaget blir det en magnet på webben och det skapar stor aktivitet i kommentarsfälten.

Några av de andra kyrkliga aktörerna på listan är Filadelfiakyrkan i Stockholm (17), tidningen Dagen (21), Hillsong Sweden (22) och Frälsningsarmén (23).

Sedan vi nystartade vår Youtubekanal för drygt 1,5 år sedan har vi haft över 4 miljoner visningar.

Sverige sticker ut i Europa – 60 personer ihjälskjutna i år

Skjutningar. En man i 20-årsåldern blev under söndagskvällen den sjunde personen att skjutas ihjäl i Södertälje... tisdag 6/12 15:00

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Intern strid i muslimska partiet Nyans – grundaren utmanas

Politik. Partiet Nyans skakas av en intern strid, bara några månader efter att man vunnit fullmäktigemandat... tisdag 6/12 14:00

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00