Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Student har sikte på mission

När Alberth Andersson springer ut med studentmössan på har han siktet inställt: Han ska till Götabro bibelskola för ett år med bibelstudier och lovsång. Ifall att det blir aktuellt med mission vill han vara beredd.

Nyheter · Publicerad 09:00, 16 jun 2019

Nu rullar studentflaken med ungdomarna som lämnar gymnasiet. Det sker olika dagar i olika städer, och för Alberth Andersson är utspringet fredag den 14 juni i Jönköping.

Han har trivts bra på gymnasiet och med klassen. Förutom studierna har han varit en av de drivande i den kristna skolgruppen, Ny generation.

– Det har varit nyttigt att ha en grupp där man träffar kristna från olika församlingar och kan be tillsammans för skolan, varandra och för staden, säger Alberth, som har gått ekonomilinjen med fördjupning i företagsekonomi.

– Det är en bred linje som jag tror man kan ha nytta av på olika sätt. Bland annat har vi läst entreprenörskap, och jag kan tänka mig att hjälpa andra att starta företag, att se hur de kan få inkomst och tänka långsiktigt och hållbart, säger Alberth.

Förra året hände en rad saker som väckte Alberths intresse för mission. Vid påsk var han tillsammans med en grupp till Thailand och besökte missionärsparet Daniel och Paulina Brolin och fick se hur de bygger en församling på en ny plats.

Under hösten sedan följde han med ett team till Tanzania, där de besökte olika församlingar, fick möta olika människor och se olika sammanhang. De hade även gatumöten.

– Jag kände att det här vill jag göra, jag fick mersmak för missionen, säger Alberth.

Förra sommarens vecka på festivalen Frizon spelar också in i framtidsvalet, för där fanns information om Götabro bibelskola, som ligger alldeles intill, på Närkeslätten.

– Jag tycker det är en fin plats, och de har en skola som passar min stil. Jag ville ju få med lovsången och där finns en extrakurs för det. Skolan är ettårig och det passar perfekt i kalendern, konstaterar han.

Götabro har tre spår: social, pionjär och bibel. Alberth valde det sistnämnda.

– Det ska bli härligt att få en bibelgrund för resten av livet.

Vad som ska hända sedan är en öppen fråga.

– Jag tänker att Herren får leda. Jag lär mig så jag är beredd ifall han kallar mig ut att missionera i någon form. Det är bra att inte åka ut direkt nu, utan först få mer kött på benen, mer kunskap och andlig trygghet.

Jag kände att det här vill jag göra, jag fick mersmak för missionen.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....