Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

70 personer deltog vid kursstarten för STH:s teologiutbildning via länk på studiecentret i Örebro. Foto: Privat

Stort intresse för teologistudier när STH sände på länk till fem orter

Intresset var stort när Skandina-visk teologisk högskolas (STH) fem nya studiecenter hade kursstart. I Kristet centers lokaler i Örebro hade närmare 70 personer samlats för att följa rektor Anders Gerdmars undervisning via livelänk.

Nyheter · Publicerad 15:03, 11 sep 2019

Introduktion till Nya testamentet är den första kursen i STH:s teologiutbildning via fem regionala studiecenter som startade på tisdagen i förra veckan. Kristet center Örebro är ett av dessa centra. Andreas Junaeus är pastor och ansvarig kontaktperson.

– Jag är så glad över studiecenterinitiativet och att se den stora uppslutningen och hungern efter att fördjupa sig i Guds ord. Det känns unikt att församlingens gamla och unga, gammalkristna och nyfrälsta, får ta tid att gräva i Guds ord tillsammans i en akademisk miljö som är präglad av en stark bibeltro och trons ande, säger han i ett pressmeddelande.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...