Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Största crowdfundade filmprojektet någonsin hade premiär

Den nya amerikanska filmserien The Chosen hade premiär online lagom till påskhelgen. 16 000 människor har investerat över 10 miljoner dollar i serien. Det gör den till det mediaprojekt som fått största stödet någonsin genom ”crowdfunding”, något Världen idag tidigare har berättat.

Nyheter · Publicerad 08:00, 25 apr 2019

De första fyra episoderna är nu tillgängliga på seriens hemsida thechosen.tv och kommer senare att visas på den kristna underhållningsappen VidAngel.

I påskhelgen arrangerades närmare 2 000 event, där de första avsnitten visades för publik i USA.

– Det här har varit en gräsrotsrörelse från början. Våra supportrar fångade visionen, sedan investerade 16 000 av dem sina mödosamt ihoptjänade dollar för att serien skulle kunna produceras, och nu mobiliserar de självständigt runt om i landet för att få ut Ordet och säkerställa att människor får se de första episoderna, säger producenten Matthew Faraci till Faithwire.

– Om ni inte trodde att folk vill ha den här sortens innehåll, tro på det nu, fortsätter han.

För att tacka projektets investerare har filmteamet tagit med varje enskild donators namn i eftertexten till serien.

Enligt Fox News har tittare jämfört The Chosen med tv-serier som The Crown och Game of Thrones. En av dem är Lucas Miles, pastor, filmproducent och mediapersonlighet med det egna radioprogrammet The Lucas Miles Show.

– Det här är vad vi har letat efter, en biblisk serie som har fattat vad det handlar om. The Chosen har utvecklat rollfigurerna som i House of Cards eller The Crown, men med en äkthet i bibelberättelserna jag aldrig tidigare sett inom trosbaserade medier. Det här omdefinierar inte bara crowdfunding, det förändrar hur tv görs, säger han.

Och regissören Dallas Jenkins är överväldigad.

– Responsen hittills visar att vi har slagit an en sträng, säger han.

Efter ett misslyckat filmprojekt i Hollywood, har Gud visat honom att det inte är hans jobb att bespisa de 5 000, bara att förse med kornbröd och fiskar.

– The Chosen representerar de bästa kornbröden och fiskarna jag kan ge och det har gjort mig ödmjuk att se människor bli mättade.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...