Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Stor sorg i Nashville efter dådet mot kristen skola

Sorgen är stor i Nashville efter attacken mot en kristen skola där sex personer sköts till döds.

Samtidigt kritiseras president Joe Biden och delar av transrörelsen för reaktioner i samband med dådet.

Nyheter · Publicerad 07:00, 30 mar 2023

Som Världen idag berättade i onsdagstidningen var den misstänkta personen en tidigare elev på den kristna skolan. 28-åringen riktade inte in sig på några särskilda offer utan mot ”den här skolan, den här kyrkobyggnaden”, sade polisen under en presskonferens på tisdagen.

Skyttens motiv är fortfarande okänt, men i en tidigare intervju med NBC News sade polischefen John Drake att utredarna trodde att personen kände ”viss förbittring över att behöva gå i den skolan”.

Enligt polisen identifierade sig den skytten som transperson. 28-åringen var inte känd av polisen sedan tidigare, men fick vård för en okänd emotionell störning.

Tidigare har polisen berättat att man hittat både en karta över skolan och ett manifest som också nämner andra platser.

Polisen har även publicerat videoklipp från skjutningen, inklusive redigerade övervakningsfilmer, som visar hur skyttens bil kör fram till skolan, hur glasrutor skjuts sönder och hur hon tar sig in i skolan.

En kvinna tog emot polisen utanför skolan och berättade att människor inomhus hört skott avlossas.

Klipp visar också hur poliser söker igenom rum efter rum och hur skott sedan avlossas samtidigt som en polis ropar att skytten ska släppa vapnet. Senare syns skytten livlös på golvet.

Barnen som dödades var i nioårsåldern. Som Världen idag berättade i går var ett av barnen dotter till en pastor. De tre vuxna som dödades var enligt polisen i 60-årsåldern och anställda på skolan. En av dem var skolans rektor.

Omkring 200 elever går på skolan, som tar emot barn från förskoleålder upp till tolv års ålder.

Flera lokala kyrkor höll bönevakor på måndagskvällen och många erbjuder stöd för människor i kris, rapporterar CBN News. Såväl ledare för staden som brottsbekämpande myndigheter och invånare efterfrågar fortsatt bön för offrens sörjande familjer och för den pågående polisutredningen.

Det radikala transnätverket The Trans Resistance Network har publicerat ett uttalande där de kallar masskjutningen en dubbel tragedi, skriver Fox News. Samtidigt som de uttrycker sin ”djupaste medkänsla och uppriktiga böner” för de familjer som förlorat anhöriga skriver de att mördaren inte hade något annat effektivt sätt att bli sedd på än att ta livet av andra.

Att transaktivisterna indirekt tar visst parti för gärningspersonen väcker kritik.

Något annat som väcker kritik är att USA:s president Joe Biden, i samband med en presskonferens där han skulle kommentera dådet, skämtsamt sade att han hade kommit ner för han hade hört att det skulle vankas glass.

– Det finns inget utrymme för skämt i en sådan situation över huvud taget, säger Chris Christie, tidigare guvernör i New Jersey, till Fox News.

Joe Biden beklagade senare dödsskjutningen och kallade den ”sjuk” och ”hjärtskärande”.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10