Pingst

Stor förväntan inför kristen nyårs­konferens i Jönköping

Ungdomspastor Samuel Westergren längtar efter att få se ungdomar lovsjunga Jesus.
Ungdomspastor Samuel Westergren längtar efter att få se ungdomar lovsjunga Jesus.
Samuel Westergren har arbetat som ungdomspastor i Pingst Jönköping sedan år 2021.
Samuel Westergren har arbetat som ungdomspastor i Pingst Jönköping sedan år 2021.
'Jag älskar att se förbönsköer och uppleva vad Gud gör i rummet' säger Samuel Westergren.
"Jag älskar att se förbönsköer och uppleva vad Gud gör i rummet" säger Samuel Westergren.
'Jag ser fram emot att få peppa ungdomar och volontärer' säger Samuel Westergren, som här intervjuas av Linnéa Ewert.
"Jag ser fram emot att få peppa ungdomar och volontärer" säger Samuel Westergren, som här intervjuas av Linnéa Ewert.
Samuel Westergren tycker att det känns otroligt bra inför årets Unitefestival.
Samuel Westergren tycker att det känns otroligt bra inför årets Unitefestival.

Samuel Westergren, ungdomspastor i Jönköping Pingst sedan hösten 2021, är mitt uppe i förberedelserna inför nyårsfestivalen Unite – en festival där ungdomar tillsammans får fira in det nya året med Jesus i centrum. Världen idag tog kontakt med Westergren för att höra hur förberedelserna går. 

Publicerad Uppdaterad

Är det något som är nytt för i år?

– Vi kommer att ha ett nytt treårstema som heter ”Act Justly”. Det finns en stor trygghet med att Unite har gjorts i många år, så det som kommer att förändras är det nya schemat och vissa nya personer i olika positioner, men annars är det samma härliga Unite.

Vad ser du mest fram emot?

– Mest ser jag fram emot att se ungdomar lovsjunga Jesus. Jag älskar att se förbönsköer och även att bara uppleva vad Gud gör i rummet. Det är mäktigt att vara så pass många och att samlas kring samma syfte. Som mest är vi kanske en bit över tusen personer på Unite, framför allt på nyårsafton. Det är en väldigt stor glädje att få se unga ta ansvar och växa.

Samarbetar ni på de olika orterna som ska arrangera Unite?

– Det gör vi! En ansvarig från varje ort sitter med i ett nationellt ledningsteam. Det kan finnas lokala skillnader för varje Unite, beroende på förutsättningar och resurser, men vi vill att alla festivaler ska andas samma kultur, tonläge, tema och att varje Unite ska ha Jesus i fokus.

Hur känner du inför årets Unite?

– Det känns otroligt bra. Det är så roligt i det här skedet inför festivalen, som nu i november när det är väldigt många team som är i gång och förbereder. Det känns väldigt förväntansfullt när anmälningar trillar in. Så det är stor förväntan.

Hur förbereder ni just nu?

– Inom kort ska vi ha en volontärträff, då alla ungdomar som vill kan anmäla sig och önska vilka team de vill vara med i. Just nu är det många möten, övningar med lovsångsteamet och andra förberedelser som är i gång.

Hur många skulle du säga är med i hela projektet?

– I hela karusellen? Jag vet att vi var ungefär tvåhundra volontärer förra året, och sammantaget en bit över tror jag till och med. I dag är vi inte riktigt så många, kanske femtio. Sedan blir vi kanske en bit över tvåhundra.

Hur många Unitefestivaler har du varit med på?

– Jag har bara varit med på en riktig Unitefestival. År 2022 fick vi ställa in en vecka innan på grund av covid som tyvärr kom tillbaka. Jag är egentligen inte en jättevan ”uniteare”, men det ligger mig redan varmt om hjärtat.

Vilken är din största uppgift i år på Unite?

– Jag är ansvarig pastor för hela festivalen. På själva festivalen kommer jag vara ”pastorn på golvet”, som vi brukar kalla det, och jag kommer därför att finnas till hands och även predika lite. Jag ser fram emot att få heja på och peppa ungdomar och volontärer.

– Slutligen skulle jag uppmuntra alla, som kan och vill, att komma på Unite. Festivalen finns ju på fem platser i Sverige, så det är ju inte bara i Jönköping. Det är ett fantastiskt sätt att få avsluta och börja ett år med Jesus i centrum tillsammans med vänner!

Powered by Labrador CMS