Nyheter

Stor ekumenik vid pingstbygget i Kalmar

Kalmarpastorn Uno Solinger står här vid den plats där kyrkan kommer att byggas. Efter många års letande har kommunen sålt en tomt som nu församlingen kan bygga nytt på.

KALMAR Nu är det första spadtaget för nya pingstkyrkan i Kalmar taget. Äntligen kan pastor Uno Solinger ha kyrklokaler som passar församlingens behov.– Vi drömmer om att bygga en kyrka för framtiden, inte bara för oss som i dag går i kyrkan.

Det är en nöjd pastor som Världen idag Arbetsliv möter på sin cykel bland de avsågade poppelträden vid Lorensbergsleden i centrala Kalmar.
Runt omkring har byggfirman hägnat in området med höga staket och innanför står grävskoporna beredda att skrida till verket.
– Det är inte alla pastorer som får vara med om att bygga en helt ny kyrka, konstaterar han och pekar ut var den nya kyrkentrén ska vara.
Att Uno Solinger börjar pusta ut är kanske inte så konstigt. Det var länge sedan som församlingen växte ur sina gamla lokaler på Smålandsgatan, men processen som lett fram till det första spadtaget på bygget av nya kyrkan för några veckor sedan, har varit allt annat än kort.
Ända sedan Uno Solinger 1995 tillträdde som föreståndare har frågan om en ny kyrka varit på tapeten, och många gånger har kalmarpastorn upplevt den långa resan att bygga ny kyrka som ett rent trosprojekt.
Flera utlovade tomter från kommunen som sedan dragits tillbaka har fördröjt väntan till många år för pingstförsamlingen. Planerna har gång på gång gått i stöpet.
– Vi har haft många duster med företrädare från kommunen, säger han.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS