Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Stödkonsert för Ukraina med kända namn i Söderhöjdskyrkan

Namnkunniga artister som Per-Erik Hallin, Gladys Del Pilar och Peo Thyrén ställer upp helt ideellt när Söderhöjdskyrkan i Stockholm arrangerar en stödgala för Ukraina på söndag.

– Vi kan förvänta oss en musikupplevelse som spänner från stora 80-talshits till gospel, säger initiativtagaren Patrik Liljeqvist.

Nyheter · Publicerad 21:00, 14 mar 2023

Det är ett gäng välkända artister som medverkar vid stödgalan på söndag, som kom till efter ett initiativ från företagaren Patrik Liljeqvist.

– I mitt företag har vi många ukrainska medarbetare, och tack vare kontakten med dem ligger landet extra varmt om hjärtat. Det känns väldigt angeläget att vara med och uppmärksamma deras situation nu, säger han i ett pressmeddelande.

Söderhöjdskyrkan var snabba med att nappa på idén om en stödgala, berättar deras pastor Kjell Söderblom i pressmeddelandet.

– Söderhöjdskyrkan har i dag ett omfattande hjälparbete för ukrainska flyktingar och det kändes därför helt självklart att vi ville vara med och vara en del av den här galan och ha den hos oss när Patrik ställde frågan.

Den tidigare Melodifestivalvinnaren Gladys Del Pilar och gospelveteranen Per-Erik Hallin får under söndagen sällskap av bland andra Dag Finn från rockbandet Sha-Boom, som sjunger några av sina 80-talshits och kanske till och med ger sig på att sjunga gospel offentligt för första gången i sitt liv.

Dessutom bjuder Tone Norum på några av sina största hits, och Noice-stjärnan Peo Thyrén bjuder på akustiska versioner av några av de största Noice-hitsen.

Allt backas upp av ett husband bestående av kapellmästaren Allan Sundberg, John Persson och Perra Johansson. Dessutom frestas det med delikatesser från det italienska köket signerat stjärnkrögaren Nicola Perrelli.

– Vi kan förvänta oss en musikupplevelse som spänner från stora 80-talshits till gospel. Allt framfört i unika versioner för kvällen, säger Patrik Liljeqvist.

Alla intäkter från galan går till Hoppets Stjärnas arbete i Ukraina.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10