Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Den rosa enhörningen på Gustav Adolfs torg i Malmö har kostat skattebetalarna 900 000 kronor. Foto: Johan Nilsson/TT

Stockholmspolitiker kritiserar enhörning i Malmö

Malmös satsning på en sex meter hög rosa enhörning på ett av stadens torg inför World Pride, som hålls i Malmö och Köpenhamn i sommar, kritiseras av moderater på Lidingö och i Stockholm.

Skattepengar bör inte gå till enhörningar, resonerar politikerna.

Nyheter · Publicerad 15:00, 20 maj 2021

I onsdags berättade Världen idag om den enhörningsstaty som rests i Malmö till en kostnad av 900 000 kronor och väckt kritik bland debattörer.

Nu riktar även politiker kritik mot regnbågsinstallationen.

Daniel Källenfors, moderat kommunstyrelseordförande på Lidingö, kallar enhörningen för ett slöseri med skattepengar. Eftersom Malmö är en av de kommuner som tar del av pengar från det kommunala utjämningssystemet anser han att kommunen har ett särskilt stort ansvar när skattepengar spenderas.

– Lidingö betalar väldigt mycket i utjämningssystemet till svagare kommuner som Malmö. Då vill vi se att de pengarna går till kommunens kärnverksamhet och bygger Malmö på ett bra sätt, inte till enhörningar, säger han till P4 Malmöhus.

Även Stockholmsmoderater har i sociala medier kritiserat enhörningssatsningen i Malmö. Men Malmös kommunalråd Andreas Schönström (S) kallar resonemanget ”trångsynt och tråkigt”. Han jämställer därefter enhörningen med parkbänkar och blomstersmyckningar som kommuner lägger pengar på.

Evangeliets erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Upprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00