Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Stockholmsförsamling tar timeout

Nyheter · Publicerad 10:34, 23 maj 2008
Församlingen Kraftkällan i Kallhäll, nordväst om Stockholm, har tagit en timeout. Skälet beror enligt pastor Mikael Tarkiainen på personliga skäl.
- Det handlar om ett misslyckande i mitt privatliv, säger han till Världen idag.


Sedan några veckor tillbaka har församlingen Kraftkällan, i Stockholmsförorten Kallhäll, gjort ett uppehåll med sina reguljära gudstjänster. Till Världen idag berättar församlingens pastor Mikael Tarkiainen att timeouten har att göra med personliga skäl.
– Det handlar om ett misslyckande i mitt privatliv. Och det är inget som jag skyller på någon annan, säger han.
Det var i juli förra året som Mikael och Merja Tarkiainen skiljde sig från varandra. Enligt uppgifter från Skatteverket gifte Mikael Tarkiainen om sig med en medarbetare i församlingen mindre än en månad senare.
– Skilsmässan togs ut redan i november 2006, men blev klar först förra sommaren. Jag ber om förlåtelse över mitt misslyckande i mitt tidigare äktenskap, säger han och poängterar att det inte var någon tredje part som orsakade skilsmässan.
Tarkiainen säger att han har gjort sitt bästa för att någon annan ska kunna ta över ledarskapet så att han ska kunna dra sig undan, men att detta ännu inte har kunnat åstadkommas.
– Jag har sökt Gud för rätt tajming. Jag har också rådfrågat andra Herrens tjänare som jag har en relation med. Och vi gör vårt bästa för att församlingsmedlemmarna ska kunna tas om hand, menar Mikael Tarkiainen.
På söndagen berättade Tarkiainen för församlingen om bakgrunden.
– De flesta var väldigt positiva till att vi la fram sakerna och förklarade hur det var. Alla inblandade har talat ut om allt. Jag upplevde en atmosfär av försoning och förståelse efter gudstjänsten, menar han.
Kommer du att avgå som pastor?
– Jag underordnar mig den ledare som jag har en relation till, biskop Jack Mott från USA. Jag har velat lägga ner församlingen men jag har blivit avrådd från att göra det. Församlingens framtid ligger i hans händer, jag följer hans råd.
>> Fakta: Kraftkällan Mikael och Merja Tarkiainen startade församlingen Kraftkällan i mars 2001. Enligt församlingens hemsida har Kraftkällan "en vision att vara en apostolisk bas med ett profetiskt svärd".
På församlingens hemsida står det att mötena börjar igen efter timeouten den 1 juni.

Källa: kraftkallan.org
Jacob Rudolfsson
jacob.rudolfsson@varldenidag.se

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer ”trossyskon”

Ledare I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir... lördag 13/8 00:00

Vårt aktiva ja och nej är avgörande nycklar i Guds rike

Ledare ”Ert ord ska vara ’ja’ eller ’nej’. Allt därutöver kommer från den onde” (Matt 5:37). Jesu ord är... fredag 12/8 00:00

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

”Tack vare er har jag lärt känna Jesus”

Inför söndag När jag skriver detta är det mitt i semestern. Flera veckor av att få koppla av, uppleva saker,... torsdag 11/8 00:30

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Allt fler vårdas för covid på sjukhusen

Pandemin. Spridningen av covid-19 fortsätter öka och allt fler smittade patienter vårdas på sjukhusen. Det... söndag 14/8 08:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier