Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Tre personer sköts i centrala Vällingby på nyårsaftonskvällen. I tisdags besökte justitieminister Gunnar Strömmer platsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stockholm skakas av flera våldsdåd – tros ha samband

Flera skjutningar, mord och sprängdåd har inträffat under jul- och nyårshelgernas våldsvåg i Stockholmsområdet. Totalt är fem personer frihetsberövade misstänkta för några av de gängrelaterade dåden.

Nyheter · Publicerad 13:00, 6 jan 2023

Från det att en man i 30-årsåldern sköts ihjäl i Rinkeby på juldagen har huvudstaden skakats av en rad mycket grova våldsbrott. Ingen har gripits för det mordet. Men polis och åklagare har nått viss framgång i några av de andra utredningarna – med just nu en häktad och fyra anhållna.

En 15-årig pojke sitter häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott efter att skott avlossats mot en lägenhetsdörr i Gubbängen den 28 december. En något yngre pojke som också greps har överlämnats till de sociala myndigheterna.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00